• DOLAR 34.127
  • EURO 37.115
  • ALTIN 2955.252
  • ...
Türkiye`den israil Medyasına 1 Milyon Dolar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bütün Arap ülkelerinin medyasına toplamda 2.5 milyon dolar ayıran Türkiye Turizm Ofisi, İsrail medyasına reklam için 1 milyon dolarlık bir bütçe ayırdı.

Türkiye ile İsrail arasındaki ciddi kriz sürerken, Türkiye`nin Tel Aviv`deki Kültür ve Tanıtma Müşaviri Hasan Sarıtepeci İsrailli turistleri çekebilmek için çağrıda bulundu. İsrail basınına konuşan Sarıtepeci, "İsrail ile Türkiye arasındaki itilaf, turizmi durdurdu ancak bu sadece geçici bir durum. İki ülke arasındaki bağları durdurmamalıyız, iyimserim ve 2-3 ay içinde normale döneceğimize inanıyorum" dedi.

Türkiye turizminde İsrailli turistlerin payı ancak binde 5. Daha önceki yıllarda bu oran yüzde 2-3 arasında değişiyordu. Sarıtepeci, Tel Aviv`deki Turizm Ofisi`nin İsrail medyasında reklam için 2011 yılında 1 milyon dolarlık bir bütçesinin bulunduğunu, Eylül başı itibariyle 600 bin dolarının harcandığını belirtirken, haberde Türk Kültür ve Turizm Bakanlığı`nın tüm Arap ülkelerine yönelik reklam bütçesinin ise sadece 2.5 milyon dolar olduğuna dikkat çekildi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir