• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bingöl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi kendi elektriğini üretecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Bingöl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin kendi elektriğini üretmesi amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Avrupa Birliği Koordinasyon Daire Başkanlığı'na sunduğu projenin kabul edildiğini ifade etti.

Sarı, “Bingöl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nce   Avrupa Birliği Hibe Programları kapsamındaki ‘Mesleki ve Teknik Eğitim Kalitesinin Artırılması Operasyonu II’ başlıklı proje teklifi kapsamında hazırlanan ‘Solar Enerji Atölyesinin Kurulup, İşletim, Bakım, Onarım Modülünün Hazırlanması’ projesinin kabul edildiğini belirtti.

Projenin kabul edilmesiyle Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin bundan sonra kendi elektriğini üreteceğini belirten Sarı, "Projenin genel amacı, sektörde ihtiyaç duyulan ve gelecek yıllarda ihtiyacı daha şiddetli hissedilecek olan, teknik personel yetiştirme alt yapısının oluşturulmasıdır. Projenin temel hedefi, öncelikle Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde bulunan elektrik elektronik bölümü öğretmenlerinin,  güneş enerjisinden elektrik üretilmesi konusunda deneyim kazanmalarını sağlamaktır. Proje kapsamında Meslek Lisemiz Avrupa Birliği fonlarından yaklaşık 240 bin avro hibe alacaktır.” diye konuştu.  (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir