• DOLAR 34.269
  • EURO 37.672
  • ALTIN 2875.13
  • ...
Ağrı'nın Bayram Yemeği: "Halise"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI – Yemeğin yapıldığı Mahalle ve köyde, birlik ve beraberliği, dayanışmayı temsil eden Halise yemeği köylüler, komşular ve aileler arasında çıkan husumetleri gidermesiyle biliniyor.

Ağrı’da yapılan ve Bayram sofralarını da süsleyerek bir asırdır gelenek halini alan "Halise" için herhangi bir davet gerekmiyor. Mahalleli ve köylüler "Halise" nin yapıldığı eve gidip yemeğin tadına bakarak birlik ve beraberliği de pekiştiriyorlar.

Her yıl Ramazan ve Kurban bayramlarında Ağrı’nın Sarıbuğday Köyünde köylüleri eve davet ederek "Halise" yemeği veren Servet Yıldırım, bu geleneğin dedelerinden bu yana geldiğini ifade etti.

Servet Yıldırım, “Bu yemek dedemin dedesi zamanında evimizde veriliyormuş. Yıllardır da bu geleneği evimizde sürdürüyoruz. Her iki bayramda da bu yemeği veriyoruz. Bu yemeğin hazırlanmasına bir gün önceden başlanıyor. İçine kırmızı et, buğday ve çeşitli bitkilerin girdiği yemek çok zahmetlidir. Özellikle bayanlar çok zahmet çekiyorlar. Aileler arasındaki husumeti gidermesi ile de bilinen yemek bayramların vazgeçilmezi haline gelmiş durumda.” dedi.  (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir