• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
İstanbul`daki  Bayramlaşma Merasimine Yoğun İlgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- Peygamber Sevdalıları Platformunun öncülüğünde her yıl gerçekleştirilen bayramlaşma etkinliği bu yıl da Eyüp Ayvansaray’da yapıldı.

İstanbul`un dört bir yanından gelen yüzlerce kişi, ikindi namazından sonra başlayan programın ardından teşrik tekbirleri eşliğinde musafaha  ederek bayramlaştı.

Programa Hür Dava Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bahattin Temel, Hür Dava Partisi İstanbul İl Başkanı Mehmet Ali Gönül ile birçok partilinin yanı sıra, doğru Haber Gazetesi Koordinatörü Abdullah Aslan, Doğru  Haber gazetesi yazarları, Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Abdulhalim Velioğlu, Mustazaflar Cemiyeti İstanbul Şube Başkanı Mehmet Eşin’ın yanı sıra birçok Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisi ve vatandaşlar katıldı.

“Bayramlar birer müjdedir”

Mehmet Emin Çınar’ın sunumunu gerçekleştirdiği bayram özel programı, Molla Abdulbari Çelik Hoca`nın okuduğu Kur`ân-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Doğru  Haber Gazetesi Genel Koordinatörü Abdullah Aslan günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı.

Konuşmasına katılımcıları selamlayarak başlayan Aslan, tüm İslam aleminin bayramını kutladıktan sonra, İbadetle geçen bir ayın ardından bayramın bir müjde olduğunu belirterek, “Müslümanlar bir araya geldikleri zaman, Allah’ın adıyla başlarlar, Allah’ı anma ve anlamayla devam ederler  ve Allah’tan niyazda bulunarak işlerini bitirirler. Böyle gerçekleştirilen bir programda hayır ve Allah’ın rahmeti vardır. Bizler  de amacımız gereği, bulunduğumuz ortamlarda, Allah’ı anmak ve anlatmak durumundayız. O’nun adıyla başlamayan ve onun adının anılmadığı her amel merduttur. Bizler Allah’ın fermanı gereği bir ay oruç tuttuk. Normal zamanlarda helal olan birçok şeyden O’nun rızası için kendimizi alıkoyduk. Yiyecek ve içeceklerden kendimizi muhafaza ettik. Allah Resulü (s.a.v) ‘Eğer siz Ramazan’daki özel sevapları bilseydiniz bütün ayların Ramazan olmasını istersiniz’ buyurmaktadır. İşte bir Ramazan ayını geride bıraktık. Hem manen hem de madden arındık. Ramazan ayı, ziyaretleşmeleriyle, verilen fıtre ve zekatlarla sosyalitesi çok büyük bir aydır. Ramazan, cehennem ateşinden korunma ayıdır. Açları düşüneceğimiz, sabrı öğreneceğimiz sadakayı, başkalarını görmeyi, ziyaret etmeyi öğreneceğimiz bir aydır. Ve Ramazan’ın bitiminde bayram vardır. Bayram oruçları kabul edilen, günahları af olunanların bayramıdır. Ziyaretler yaparak, sılayı rahimi gerçekleştirerek bu sevincimizi paylaşacağız. Af oluşumuzun bir nişanesi olarak, bu bayramı en güzel şekilde geçireceğiz” dedi.

“Zalimlere inat bayramlaşacağız”

Konuşmasının devamında Gazze’de siyonist israil zulmü altındaki Müslümanlara da değinen Aslan, “İslam düşmanları  zalimler, her Ramazan, her bayramda olduğu gibi, bu Ramazan ve bayramı da bizlere zehir etmeye çalıştılar. Kundaktaki çocukları dahi şehid ettiler. Ama biz her şeye rağmen bayramı kutlayacağız. Mazlum ve mağdurları anarak, onlara dualar ederek, imkan ölçüsünde ziyaret ederek bayramı ifa edeceğiz. Onlar her fırsatta kardeşliğimizi bozmak için çalışıyorlar. Ancak biz ‘Müminler ancak kardeştirler’ emri gereği kardeşliğimizi muhafaza edeceğiz. Kardeşlerimize selam verecek, kardeşliğimizi zalimlerin yüzüne bir şamar gibi indireceğiz. Allah hepinizden razı olsun. Sizin ve tüm İslam aleminin bayramı mübarek olsun” sözlerine yer verdi.

Tüm İslam alemi için dualar edildi

Abdullah Aslan’ın konuşmasının ardından mikrofona geçen Molla Nizamettin Yaçin Hoca, kısa bir dua yaptı.

Duasında bayramın tüm İslam aleminin kurtuluşu için bir vesile olmasını dileyen Nizamettin Hoca’nın “Ey kendinden başka ilah olmayan güzel Allah’ım! Günahlarımızı bağışla, kötülüklerimizi ört, ruhumuzu iyilerle beraber al. Allah’ım! Dinine yardım edenlere yardım et. İslam’ı ve Müslümanları aziz et. Müminlere imanı ve İslam’ı sevdir ve kalplerini güzelleştir. Allah’ım müminlerin birlik ve beraberliklerini sağla ki yüce bayrağını dalgalandırsınlar. Müminleri kötü yönetici ve mudill (dalalete yönelten)  imamların şerrinden muhafaza et. Allah’ım! Müminleri cahiliyet hastalığı olan ırkçılıktan, adi ve hayasız olan Avrupa’nın medeniyetinden ve mudill felsefesinden  muhafaza et.

Ey Allah’ım! Dört bir yandan kardeşlerimizin üzerine çullanan şer cephelerini darmadağın eyle, hezimete uğrat. Ya Rabbi! Bü ümmetin servet ve zenginliklerinin üzerine çöreklenmiş bulunan batı uşağı başta Suud Kraliyeti, ve Körfez ülkelerindeki zalim kral ve yöneticileri zelil eyle. Allah’ım! İbrahimî yolda yürürken, İsmail’ce kurban olmuş, şehadete ermiş, Yusuf’ça zindana düşmüş, çileli hayat yaşayan tüm kardeşlerimizin bayramlarını da tebrik ediyoruz” şeklindeki duasına tüm katılımcılar coşkuyla “Amin” diyerek eşlik etti.

Program Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği birbirinden güzel ilahi ve ezgilerle devam etti. Programda katılımcılara ikramlar sunuldu.

Programın sonunda  katılımcılar, birbirleriyle musafaha ederek  bayramlaştı.

(Abdülbaki Gümüş / İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir