• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
DİMED`den Gazeteci Kaçırma Girişimine Kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Medya Mensupları Derneği (DİMED) yönetim kurulu, yaptığı açıklamayla Şırnak`ın Cizre ilçesinde bir gazeteciye yönelik saldırı ve kaçırma girişimini kınayarak yetkililerden olayın aydınlatılmasını istedi.

Kaçırılma girişiminin anlatıldığı açıklamada, "Şırnak`ın Cizre ilçesinde zor şartlar altında gazetecilik yapan Abit Dündar, Ramazan Bayramı arefesinde alışveriş yaparken kimliği belli kişiler tarafından önce araçla ezilmek istenmiş sonrasında ise kaçırılmak istenmiştir. Duyarlı Cizre halkının tepki göstermesi üzerine saldırganlar olay yerinden uzaklaşmıştır."

Bölgenin zor şartlarında halkı doğru bilgilendirmek adına güçlükler içinde gazetecilik mesleğini icra eden meslektaşımıza yönelik bu saldırı ve kaçırılma girişimini tüm basın camiasına yapılmış sayıyor ve şiddetle kınıyoruz." denildi.

Kaçırılma girişim JİTEM eylemlerini hatırlatıyor
Halkta barış beklentisinin arttığı bir dönemde, bu kaçırma girişiminin 90`lı yıllarda yaşanan JİTEM eylemlerini hatırlattığı ifade edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Geçtiğimiz yıllarda başlatılan Ergenekon soruşturmalarında 90`lı yıllarda bölgede yaşanan karanlık olayların üzerine gidilmemesi bu tür karanlık yapıları cesaretlendirmektedir.

Failler korunuyor mu?
Meslektaşımızın, gerek basına yaptığı açıklamada gerekse de polise verdiği ifadede olayın faillerinin isimlerini vermesine rağmen başlatılan soruşturmada şimdiye kadar herhangi bir gelişme olmaması, olayın failler korunuyor mu? Sorusunu beraberinde getiriyor.

Son olarak kaçırılmak istenen meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi ileterek saldırıyı kınıyoruz. Bölgede, yeniden eski günlere mi dönüyoruz, endişelerini de beraberinde getiren böyle olayların bir daha tekrarlanmaması için en kısa sürede faillerin yakalanması ve olayın aydınlatılmasını bekliyoruz."  (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir