• DOLAR 32.57
  • EURO 35
  • ALTIN 2459.898
  • ...
Vidanjörle yangına müdahale
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Karlıova'ya bağlı Göynük köyünde bir evde çıkan yangına Karlıova Belediye ekipleri, itfaiyenin olmamasından dolayı vidanjörle müdahale etti.

Karlıova ilçesine (20) kilometre uzaklıkta bulunan Göynük köyünde 6 çocuğuyla birlikte kalan Hayriye Oğur'a (60) ait evde çıkan yangında, ev yanarak kül olurken Karlıova Belediyesine ait itfaiye olmadığından dolayı yangına vidanjörle müdahale edildi.



Bilinmeyen bir sebepten dolayı çıkan yangını gören Hayriye Oğur’un çocukları evden çıkarak  köylülere haber verdi. Olay yerine gelen köylüler itfaiyeyi arayarak yardım istedi. Karlıova Belediyesinde itfaiye olmamasından dolayı köye vidanjörü gönderen Karlıova Belediyesi yangına müdahale etti.



Vatandaşların olaya tepki gösterdiğini gören itfaiye personeli ise, “İtfaiye aracımız yok bize itfaiye göndermiyorlar” diyerek Belediyenin mağduriyetini dile getirdi.

Karlıova Belediye Başkanı Veysi Bingöl ise itfaiyesiz olduklarını ve yıllardır Karlıova’da çok eski model bir itfaiyenin görev yaptığını söyledi. Belediyeye ait olan itfaiye ile yangınlara artık gitmenin söz konusu olmadığını ifade eden Bingöl, ilçemiz artık itfaiyeselizdir diyerek kendilerine bir itfaiye aracı gönderilmesini istedi.



Bingöl, ilçede çıkacak herhangi bir yangına itfaiyenin olamayışından dolayı mecburiyetten vidanjörle müdahale edeceklerini söyledi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir