• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bakan Eker aileleri ziyaret etti.
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Çocukları PKK tarafından kaçırılan ailelerin Dağkapı Şeyh Sait Meydanındaki 72. Gününe giren oturma eylemini ziyaret eden Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Oya Eronat, Mine Lök Beyaz, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç ve Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü ailelerin bayramını kutladı.

Hüzünlü bir ortamda geçen ve bakan’ın alana gelmesiyle annelerin feryat ve çığlıklarının yükseldiği ziyarette, annelerin feryadı yürek dağladı.

Bakan Mehdi Eker’i karşılarında gören annelerin hep birden feryat ederek kendileri için bir çıkış yolunun bulunmasını talep etmeleri karşısında, “Gereken ne varsa yapılacaktır” sözünü veren bakan Eker, ailelerle tek tek konuşarak taleplerini dinledi.

3 annenin fenalık geçirerek bayıldığı ziyarette, kadın milletvekillerinin annelerle beraber ağlaması ise dikkatlerden kaçmadı.

“Annelerin çığlıkları yürek paralayıcı”

Yaşanan bu manzarayı çok acı bir tablo olarak değerlendiren Bakan Eker, annelerin aylardır kararlılıkla bu zor şartlarda çocuklarını alabilmek için mücadele ettiklerini söyledi.

Bakan Eker,  “ Anneler günlerdir burada bu betonların üzerinde, sıcağın altında bekliyorlar. Annelerin çığlıkları, feryatları yürek dağlıyor. Bu bayram gününde bu annelerin çığlıkları umarım ilgili yerlere ulaşır ve kim o çocukları tutuyorsa çocukların bir an önce annelerine, babalarına, yakınlarına kavuşmalarına sebep olurlar. Gerçekten annelerin çığlıkları yürek paralayıcı. Aylardır bu aileler burada gece gündüz bekliyorlar. Çocuklarının elbiselerini sergiliyorlar. Bizlerde bu bayram günü onları ziyaret ettik. Bir nebzede olsun çocuklarının hasretlerini gidermeye, acılarını dindirmeye çalıştık.” İfadelerini kullandı.

Çözüm süreci ile ilgili de kısa bir açıklama yapan bakan Eker, çözüm sürecinin başarıya ulaşması için hükümetin elinden geleni yaptığını ve bunun için bütün gayretini sarf ettiğini söyledi.

Bakan Eker, “Bununla ilgili tasarı Meclis Genel Kurulundan 15 gün önce geçirildi. Dağdakilerin de aşağı inmesi ve artık bu hasretin son bulması için çaba sarf ediliyor. İnşallah bu hasretlik son bulur.” temennisinde bulundu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir