• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Londra'da buruk bayram sevinci
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

LONDRA- Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Londra'nın kuzeyi ve doğusundaki camiler basta olmak üzere ülke genelindeki camiler bayram namazı için sabahın erken saatlerinden itibaren dolup taşmaya başladı. Yaklaşık 2 bin civarındaki cami, Müslümanların ihtiyacını yeteri miktarda karşılayamadığından camilerin büyük bir kısmında bayram namazı birden fazla cemaat halinde kılındı.

 

Nur Kültürel Eğitim Derneği bünyesinde İslami faaliyetlerine devam eden Said Nursî Camiinde de Bayram heyecanı erken saatlerde başladı.

 

Gazze İçin Toplu Dua
Namaz öncesi gelenlere hitap eden Abdulvahap Hoca, Müslümanların yaşadığı sıkıntıların ana sebebinin birlik olmaktan uzak kalmalarından kaynaklandığına vurgu yaptı. Sohbet sonrası başta Gazze'deki Müslümanlar olmak üzere, diğer coğrafyalardaki zulüm altındaki Müslümanlar için toplu dua edildi.

 

Müslümanlar birlik olmalı
Buruk bir heyecan içinde birçok dil ve ırktan Müslüman’ın omuz omuza kıldığı Bayram Namazının ardından, bir hutbe veren Abdulvahap Hoca, Müslümanlar arası vahdetinin gerekliliğine vurgu yaparak, "Bugün başta Gazze olmak üzere bütün İslam coğrafyasında yaşananlar hepimizin sorunudur. Eğer bugün biz Gazze'ye sahip çıkmazsak onların yapacağı bedduaya hedef olmaktan korkmalıyız. Onların kaybettiğini düşündüğümüz bu anda, onlar 'Ve sakın Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin; hayır onlar diridirler. Fakat siz bunun şuurunda değilsiniz.’ ayetine mazhar olmaktadırlar. Onlar gösterdikleri izzetli ve onurlu duruşları ile kahramanlık ve fedakarlık yolunda tüm dünya müslümanlarına öğretmenlik yapmaktadırlar.” Dedi.





Hutbesinin devamında, infakın önemine de değinen Abdulvahap Hoca, "Bugün dünyanın birçok yerindeki Müslüman canlarıyla infakta bulunurken, bizim de elimizdeki imkanlarımızdan cömertte infakta bulunmamız gerekir. Ve yine bayramın gereği olarak bugün, en içten samimi duygularımızla birbirinize sarılıp kenetlenerek en güzel kardeşlik örneği göstermemiz gerekir" ifadelerin yer verdi.



Duygulu anlara sahne olan bayramlaşma, birçok değişik ırktan Müslüman’ı kucaklaştırdı.

 

Said Nursi Camii Yönetim Kurulu tarafından cemaate yapılan ikram esnasında sohbet edildi, hasret giderildi. (Tayyip Bakır - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir