• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Batmanlılar ilk olarak bayramını mezarlıklarda geçirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Ramazan Bayramı’nın ilk gününde kılınan Bayram namazının ardından Batmanlılar ilk olarak mezarlıkta yatan yakınlarıyla bayramlaştılar. Batmanlılar, ilde bulunan mezarlıklardan Karşıyaka, Asri ve diğer mezarlıklarına akın etti.

Bayram sabahı mezarlık ziyareti yapan Batmanlılar, ölülerinin başında Kur'an'ı Kerim, Yasin-i Şerif ve dua okuyarak daha sonra bayramlaştılar.

Duygu dolu anların yaşandığı ziyaretlerde, Batmanlılar uzun zamandan beri onlarsız geçirdikleri bayramlar için üzüntü içerisinde olduklarını belirttiler.

Hizbullah Cemaati Liderleri Hüseyin Velioğlu’nun ağabeyi Hayrettin Velioğlu’da kardeşinin mezarını ziyaret ederek, “Bugün Ramazan Bayramıdır. Şehid Rehberin mezarının başındayız. Burada toplanıyoruz ve bayramlaşıyoruz. 14 sene oldu biz burada toplanıp bayramlaşıyoruz.” Şeklinde duygularını dile getirdi.

Mezarlık ziyaretçilerinden H. Yusuf Altun ise Allah’a şükür ederek, oğlunun bayramını kutlamak için mezarlık ziyaretine geldiğini ifade etti.

M. Şirin Doğmuş ise “Bayram namazı kıldıktan sonra mezarlığa geldik. şehidlerimiz vardı, onları ziyaret ettik. Fatiha okuduk.” İfadelerine yer verdi.

Katledilen  Fahrettin Çelik’in kardeşi Fadlullah Çelik ise, “Bugün Ramazan Bayramı, bütün Müslümanların, bütün mücahitlerin bayramı. Allah-u Teala bugünü bütün İslam alemine hayırlı kılsın.” şeklinde duygularını dile getirdi.  (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir