• DOLAR 32.542
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2444.345
  • ...
Almanya Giessen`de terörist israil protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BERLİN - Ramazan ayının son haftasına denk gelen "Uluslararası Dünya Kudüs Günü" etkinlikleri çerçevesinde Almanya`nın farklı şehirlerinde çeşitli etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor.

Almanya`nın Giessen şehrinde bu çerçevede bir etkinlik düzenlendi. Giessen Filistin ile Davanışma İnisiyatifinin, "Dursun Filistin`e Yapılan Saldırılar" adı altında düzenlediği etkinlik, Giessen Belediyesi önünde toplanan protestocuların Berlin Meydanı`na doğru yürüyüşe   geçmesiyle başladı.

Yürüyüş boyunca dile getirdikleri, "İsrail bombalıyor, Almanya destekliyor" gibi çeşitli sloganlar atan bin 200`ün üzerindeki gösterici, Filistinlilere yapılan haksızlığa karşı durmak için Müslüman olmanın şart olmadığı yönünde pankartlar taşıdı.

Berlin Meydanı`na gelindiğinde etkinliği organize edenlerden biri olan Alice Karkhiran, bir konuşma yaptı. 3 kişi ile başlayan organizasyona binin üzerinde kişinin destek vermesinin kendisini mutlu ettiği belirten Karkhiran, özgürlüğün her halkın sahip olması gereken doğal bir hak olduğunun altını çizerek, İsrail`in Filistin halkını abluka altında tutarak özgürlüğünü gasp etmekle yetinmediğini, son 19 gündür Gazze`de masum sivilleri katlederek  savaş suçu işlediğini ifade etti.

Gazze`ye bomba yağdıran İsrail`in ilaç  gibi insani malzemeleri dahi ülkeye girişene izin verdiğine dikkat çeken Karkhiran, söz konusu olan Filistinlilerin yaşam hakkının elinden alınması olduğunu, İsrail`in Ürdün üzerinden gelen içme suyuna dahi izin vermediğini aktardı.

Karkhiran, son olarak uluslararası toplumu Filistin`de işlenen savaş suçu konusunda daha duyarlı olmaya çağırdı.

Yapılan konuşmaların ardından etkinlik olaysız sona ererken, etkinliği provoke etme girişiminde bulunan karşıt gösteriye kimsenin ilgi göstermediği bildirildi.

(Basri Özmen - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir