• DOLAR 32.446
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2440.847
  • ...
Tatvan'da kahrolsun İsrail sloganları yankılandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS – İsrail’in Gazze saldırıları Bitlis’te kınandı. Bitlis’in Tatvan ilçesinde Bitlis Kardeşlik ve Adalet Platformu (BİKAP) bileşenleri ve Umut Der’in de desteklediği bir basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklaması yüzlerce kişi katılırken hep bir ağızdan kahrolsun İsrail sloganları atıldı.

Basın açıklaması öncesi İbadullah Camii’nde bir araya gelen grup, bir yürüyüş gerçekleştirdi. Topluluk adına basın açıklamasını okuyan Mehmet Yılmaz Aslan, Gazze’de hayatını kaybedenlerin yüzde 80’ninin çocuk olduğuna dikkat çekti.

İsrail’in Gazze’ye en az 3 bin ton bomba attığını ifade eden Aslan, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bizler, Siyonist İsrail’in destekçisi batılı devletlerin ve birleşmiş illetlerin kahrolası sessizliğini gördükçe artık çarenin birleşmiş milletlerde değil, birleşen Müslümanların eliyle olacağını görmekteyiz. Tüm dünya sessizliğini korurken, ümmet buy davayı sırtlamalı, terörist, işgalci, Siyonist rejime dur demelidir. Gazze’de haksız yer öldürülen bebelerin ve kardeşlerimizin katilleri cezasız kalmamalıdır. Biz Müslümanlara düşen ise zalimlerin yüzüne zulümlerini haykırmak yeryüzünde yoksun bırakılmış mazlumlar uğruna mücadele etmektir.”

Bizler Müslümanlar olarak İsrail denen işgal çetesinin varlığını kabul etmiyoruz diyen Aslan  “Ümmetin ortak değeri olan Kudüs ve Filistin’e canları ve malları pahasına savunmaya çalışan onurlu ve yiğit Filistinli Müslümanların mücadelelerin sonuna kadar yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz. Unutmayalım ki; Filistinli Müslümanlar sadece bir coğrafya olarak Filistin’i savunmuyorlar. O yiğit ve cesur Müslümanlar, aynı zamanda ümmetin en önemli beldelerinden Kudüs’ü ve ilk kıblemiz Mescidi Aksa’yı savunuyorlar bu 8 nedenle Filistinli Müslümanlara borcumuz çok. Onları Müslüman adına yaptıkları haklı mücadelelerinde yalnız bırakmayız. ‘’şeklinde konuştu.

AK parti hükümetinden talepleri olduğunu söyleyen Aslan, “İsrail terör devletinin konsolosluk ve diğer tüm resmi yetkililerini derhal sınır dışı etmeli, İsrail’le yükselen tüm ticari, askeri ve ekonomik anlaşmalarını sonlandırmalıdır. Hiç olmazsa İsrail’in yaptığı yanına kar kalmasın. Türkiye’den İsrail’e Filistinli kardeşlerimizi öldürmeye giden, Siyonist askerler tespit edilmeli ve yargı önüne çıkarılmalıdır.”ifadelerini kullandı.

İsrail menşeli malların boykot edilmesi çağrısında bulunan Aslan, “Siz değerli kardeşlerimizden ise beklentimiz şudur: katil İsrail terör devletinin ve Siyonist destekçisi uluslararası firmaların hiçbir malı kullanılmamalı ve bu ticari şirketlerin mallarına boykot uygulanmalı, evlerinize masum kanına bulaşmış ürünler sokulmamalıdır.” dedi.

Progaram sırasında sık sık tekbir getiren topluluk, İsrail bayrağı yaktı. Basın açıklaması, Tatvan ilçe vaizi Zait Koldaş’ın okuduğu duaların ardından sona erdi. (Menderes Beysülen-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir