• DOLAR 32.465
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2441.5
  • ...
Bakan Yılmaz Bingöl de tapu dağıtım törenine katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Bingöl Belediye kültür merkezinde;2B Kanun Tasarısı'nın yasalaşmasıyla beraber büyük ölçüde sorunu çözülen Bingöl'ün Düzağaç bölgesinde bulunan ve işlemleri tamamlanan hak sahiplerine yönelik tapu dağıtım töreni yapıldı.

Tapu dağıtım törene, Kalkınma Bakanı Yılmaz, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Defterdar Özgür Yılmaz, kurum müdürleri ve hak sahipleri vatandaşlar katıldı.

“2 bin civarında insanımızın tapu sorunu çözülmüş olacak”

Uzun yılların sorunu olan Düzağaç'taki tapu meselesinin somut olarak çözüldüğünü söyleyen Bakan Yılmaz, "Bu tabi işin bir başlangıç bölümü ve burada beli sayıda vatandaşımız var. Tabi bu tamamıyla sonuçlandığında, bazı mahkemelik durumlar var, işleyen süreçler var. 2 bin civarında insanımızın tapu sorunu çözülmüş olacak. Aileleriyle birlikte, çevreleriyle birlikte düşünürseniz ne kadar önemli bir sorundan bahsettiğimizi hepiniz daha iyi takdir edersiniz. Bazı meseleler böyledir. Yıllarca böyle tartışılır, tartışılır bir türlü çözülmez, Bu Düzağaç'ın meselesi de böyle bir meseleydi. Siyasette girdiğimiz günden itibaren doğrusu hep karşımıza çıktı" dedi.

“Bingöl'ün efsane haline gelmiş sorunu, çözüm yoluna girmiş oldu”

Bakan Yılmaz konuşmasına şöyle devam etti: “Çözümü böyle bir anda olmadı. Gerçekten her sorunun çözümü gibi, bunun arkasında da ciddi bir emek var. Bingöl'ün efsane haline gelmiş sorunu, çözüm yoluna girmiş oldu. Ben huzurunuzda bu konuda anlayış gösteren, bize destek veren bütün bakan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Mülkiyet çok önemli. İnsanın yaşam hakkından sonra bir de mülkiyet hakkı var. Bu gerçekten çok önemli bir hak. Bu beli olmayınca işte alamıyorsunuz, satamıyorsunuz, vergisi ayrı bir dert, kredi alsanız teminat gösteremiyorsunuz, küçük esnafın önünü tıkıyor. Bu işin birçok yansımaları var. Bingöl büyük bir oranda artık mülkiyetini netleştirmiş, bu meselesini halletmiş bir il olarak hem vatandaşımız rahat edecek gönül huzuruyla evini, binasını yapacak veya gerektiğinde satacak, hem de kamu kurumları kendi görevini yapacak. Bu kanunla ne yaptık? Arazileri satıyoruz. Arazileri vatandaşa çok uygun bir fiyata satışını yapıyoruz. Herkesin içine sinen bir denklem bulundu. Burada da çeşitli alternatifler var. 5 yıla kadar faizsiz bir şekilde taksitli ödeme imkânı olduğu gibi, peşin ödeme imkânları da var. Her vatandaşımız bu tercihleri kendisine göre yapacak. Ama benim her zaman tavsiyem peşin ödeyip bu işleri bitirmek lazım. En güzeli odur diye düşünüyorum. Önemli bir adım atmış olduk, bunun mutluluğunu yaşıyoruz."

Tapu dağıtım töreni, hak sahiplerine tapuların dağıtılmasıyla sona erdi.(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir