• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bingöl'den Filistin'e pankartlı destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL – ‘Ümmetin Yükselen Sesi’ sloganıyla Bingöl’de 102.0 frekansından İslami çizgide yayın yapan Bingöl FM ve yine İslami faaliyetlerde bulunan Kalem-Der Yeni Mahalle Temsilciliği, Filistin’e destek için Beşyol Mevkii Yeni Mahalle girişine ‘Bingöl’den Gazze’ye binler selam’ yazılı dev bir pankart astı.

“Gazze ablukası bir insanlık ayıbıdır.”
Konuyla ilgi yazılı açıklama yapan Bingöl FM Yönetim Kurulu Başkanvekili Ömer Aşkın; “Filistin Davası Ümmetin ortak davasıdır. Bugün Filistin’den ötürü kardeşliğimizi hatırlıyoruz. Ümmet Gazze ablukası ve Filistin direnişi ile artık zalimi de, mazlumu da yakından tanımıştır. Gazze ablukası bir insanlık ayıbıdır, o beldenin kutsallığı ise ümmetin malumudur. Hal böyle iken, Filistin zulmüne karşı sessiz kalmak dilsiz şeytanlık olacağından, bu duruma sesiz kalmak elbette ki İslami ve insani bir tutum değildir.

Allah’u Teâlâ Hucurat sure 10. ayetinde mealen; ‘Ancak Müminler Kardeştir.’ buyuruyor. Bu vesile ile Filistinli Kardeşlerimizin yanında olma ve onların sesini yükseltme ve bu zulmü ilimizde tanıtıp, terörist bir oluşum olan İsrail’in zalimane tutumunu, insanlıktan nasiplenmemiş yaklaşımını şimdiki ve gelecekteki nesillere hatırlatma ve tanıtma anlamında yönetim olarak bu Brandayı asmayı uygun bulduk. Temennimiz her sokak ve caddeye bu gibi afişlerin asılmasıdır.” İfadelerini kullandı. (Enis Ağırbaş – İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir