• DOLAR 32.577
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2456.575
  • ...
Yapıcıoğlu: `israil`e Sessiz Kalmak Suça Ortak Olmaktır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) tarafından geleneksel iftar programı düzenlendi. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programına HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriyya Yapıcıoğlu, parti yetkilileri, siyasi parti başkan ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşları yöneticileri ve parti üyeleri de katıldı.

Partisinin iftar programında konuşan Yapıcıoğlu, son zamanlarda yaşanan bazı gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına dün gece Diyarbakır-Bingöl karayolunda LPG yüklü bir tankerin patlaması sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybedenlere başsağlığı dilemekle başlayan Yapıcıoğlu, “Dün gece Diyarbakır-Bingöl karayolunda feci bir kaza oldu. 70 civarında yaralı var. Bu yaralılardan şu ana kadar 3 kişinin hayatını kaybettiğini öğrendik. İnşallah bu sayı daha fazla artmaz. Yaralılara acil şifalar, hayatını kaybedenlere de baş sağlığı diliyorum.” dedi.

“Gazze’deki mazlumlar sadece inanç ve kimliklerinden dolayı katlediliyorlar”
İki haftadır Gazze’ye yapılan saldırılara değinen Yapıcıoğlu, Filistinlilerin katledilmesini insanlığa karşı işlenmiş bir suç olarak gördüğünü belirtti.
Filistin’de işlenen soykırıma sessiz kalanların yapılan suçlarda ortak olacaklarını belirten Yapıcıoğlu, “Bu rahmet ayında iftar ve sahurlarımızı zehir eden Siyonist saldırılar var. Gazze 2 haftaya yakındır bomba altında. Gazze’deki mazlumlar sadece inanç ve kimliklerinden dolayı katlediliyorlar. Bu, insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Bu, bir soykırımdır.” ifadelerini kullandı.

ABD Adana Konsolosluğu’nun Diyarbakır’da iftar verme girişimi
İsrail’e en büyük destek veren ABD’nin Diyarbakır’da iftar verme girişimini eleştiren Yapıcıoğlu, ABD Adana Konsolosluğu’nun Müslümanlarla alay etmek için böyle bir girişimde bulunduğunu kaydetti.

Diyarbakır halkının söz konusu girişime engel olmak için tepkisini ortaya koyduğunu söyleyen Yapıcıoğlu, “ABD Adana Konsolosu, Diyarbakır’daki Müslüman halkla alay eder gibi burada iftar vermeye kalktı. Halk buna tepki gösterdi. Oradaki çadıra asılı Amerika bayrağını görünce çadırı söktü veya yıktı. Birileri Gazze’de binaların yıkılması ile metal ve kumaştan oluşan çadırın sökülmesini bir tuttu. Bu iki olayı aynıymış gibi gösterenlere karşı söyleyecek bir sözümüz yok. İşin daha acı olanı bu halkın oylarıyla göreve gelmiş belediyelerin başındaki kişiler, bu saldırı sanki kendilerine ve belediyelerine yapılmış gibi olayı ters yüz ettiler. Yani kendilerini Amerika’ya siper ettiler. Bize göre bu, olayları bilerek çarpıtma girişimidir.” diye konuştu. (Hamza Adiyaman/Ali Adiyaman - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir