• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
"Hıristiyanlar sürgün edilmesi doğru değil"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Müslüman Âlimler Birliği, Irak’ta Hıristiyanların sürgün edilmesinin doğru olmadığını ifade eden bir bildiri yayımladı.

Bildiride, Hıristiyanları bölgeden sürerek İslam düşmanlarının eline koz verildiği vurgulandı.

Hıristiyanların evlerine dönmelerine izin verilmesi gerektiği ifade edilen bildiride şu ifadelere yer verildi: “Müslüman Âlimler Birliği olarak Hıristiyanların zorla evlerinden çıkarılmasını ve göçe zorlanmasını kınıyoruz. Bu durum İslam âlemini kötü bir tablo olarak göstermekten başka bir şey değildir. İslam’ın ahlakı ile uyuşmuyor. Allah (c.c) şöyle buyurmuştur: “Allah, din konusunda sizinle savaşmamış ve sizi yurdunuzdan çıkarmamış olan kimselere iyilik etmenizden ve onlara adaletle davranmanızdan sizi nehyetmez (yasaklamaz). Muhakkak ki Allah, adaletli olanları (adaletle davrananları) sever.” buyurmuştur.

Irak Şam İslam Devleti’nden göçe zorlanmış Hıristiyanların, Musul’a dönmelerine müsaade edilmesi istenen bildiride, fitneye sebep olacak her türlü tavır ve davranışlardan uzak durulması gerektiği belirtildi.

Fitnenin çok büyük bir günah olduğu ifade edilen bildiride, “Peygamberimiz fitne uykudadır. Onu uyandırana lanet olsun demiştir. Fitneyi uyandırmak büyük günahlardandır.  Allah Irak’ı fitnelerden korusun." dendi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir