• DOLAR 34.261
  • EURO 37.565
  • ALTIN 2896.22
  • ...
Paralel yapıya ilk operasyon
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Uzun süredir gündemde olan paralel yapı iddiaları kapsamında ilk operasyon yapıldı. İstanbul'un da aralarında bulunduğu 22 ilde yaklaşık 200 adrese eşzamanlı operasyon düzenlendi.

Polis lojmanlarında oturan polislerin de evlerinde arama yapılırken şimdiye kadar 76 kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor.

Polislerin evlerinde yapılan aramalarda Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de yer aldı.

Gözaltına alınan polislerin arasında amir ve müdürlerin de bulunduğu öğrenilirken,  İstanbul Terörle Mücadele Şubesi'nin eski müdürü Ömer Köse de gözaltına alındı.
İstihbarat Daire Eski Başkanı Ramazan Akyürek'in de gözaltına alınanlar arasında olduğu belirtiliyor.

İstanbul'da gözaltına alınan polisler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Yerleşkesi'ne getirildi.

Operasyon yapılan bazı evlerde aramalar halen sürüyor.

Gözaltına alınan zanlılara casusluk, usulsüz dinleme, resmi belgede sahtecilik, suç uydurma, özel hayatın gizliliğini ihlal, konut dokunulmazlığını ihlal, soruşturma gizliliğini ihlal, delil üretmekle suçlanıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir