• DOLAR 34.21
  • EURO 37.554
  • ALTIN 2886.896
  • ...
Alev alan LPG`li araçta 2 çocuğu gözleri önünde yanarak öldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN-Tarsus’ta seyir halindeki LPG’li aracın alev alması sonucu araç içersinde bulunan iki kardeş otomobil içinden çıkarılamayınca yanarak feci şekilde can verirken, olayda baba ve diğer oğlu ise yaralandı.

İlçeye bağlı Halitağa Mahallesi yakınlarında meydana gelen olayda, Kavaklı Mahallesinde oturduğu öğrenilen Nihat Körhan(39), Alifakı mahallesine akşam saatlerinde 3 çocuğunu yanına  alarak 01 BUE 39 plakalı otomobiliyle yola çıktı.

Alifakı köyündeki işi bittikten sonra eve dönüş için yola koyulan Nihat Körhan’ın kullandığı otomobilin Halitağa Mahallesine yakın bir mesafede seyir halindeyken, LPG deposu aniden alev aldı ileri sürüldü.

Alevlerin bir anda otomobili sarması nedeniyle büyük panik yaşayan Körhan, alev topuna dönen araçtan kendini dışarı attı. Baba Nihat Körhan,otomobil içinde bulunan çocukları Muhsin Körhan’ı (7) çıkarmayı başarırken araçta bulunan diğer oğlu Okan Körhan (13) ve arka koltukta oturan kızı Zehra Körhan’ı (9) çıkarmayı başaramadı.

Baba Körhan, otomobilin içinden çıkarabildiği oğlu Muhsin’i tarlaların kenarında bulunan sulama kanalının içine atarak, üzerindeki alevlerin sönmesini sağladı.

Olay esnasında arka koltukta oturan diğer kardeşler Zehra ve Okan Körhan ise araç içerisinde feci şekilde can verdiler.

Çevredeki vatandaşlar alevleri görünce olayı sağlık ve emniyet güçlerine bildirip yardıma koştular. Fakat arka koltukta oturan Zehra ve ön koltukta oturan Okan Körhan kardeşlerin içinde bulunduğu ve alev topuna dönen otomobile bir türlü yanaşamadılar.

Yangını görür görmez olay yerine koştuklarını ancak otomobili saran alevler nedeniyle otomobile bir türlü yanaşamadıklarını ifade eden Halitağa Mahallesi sakinlerinden Vedat Zorlu ve Görgün Göçer isimli vatandaşlar, elimizden geleni yaptık ama alevleri söndürecek imkana sahip değildik. çok acı bir olay dediler.

Olay esnasında ağır yaralanan Muhsin Körhan önce Tarsus Devlet Hastanesi’ne, ardından ağır yanıkları nedeniyle Adana EPC Hastanesine sevk edilirken, baba Nihat Körhan ise Devlet hastanesinde tedavi altına alındı.

Olayın duyulması ile Tarsus Devlet Hastanesine akın eden Nihat Körhan’ın yakınları, hastane bahçesinde sinir krizleri geçirirken, bazıları da fenalaşarak baygınlık geçirdi.

Jandarma ekipleri tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir