• DOLAR 34.21
  • EURO 37.554
  • ALTIN 2886.896
  • ...
Şırnaklı esnaftan  İsrail mallarına boykot
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK- Siyonist İsrail devletinin Filistin Müslümanlarına yaptığı saldırılar Şırnak’lı vatandaşları da gerek sosyal medyada gerekse gerçek yaşamda harekete geçirdi.

Şırnak’lı esnaflarından Gündoğdu Mahallesinde Market sahibi İhsan Tatar, işyerinde İsrail ürünlerini yıllardır satmıyor. Tatar, İsrailîn son saldırılarından sonra  işyerinin  cephesinin birkaç yerine  “Bu işyerinde İsrail malı satılmamaktadır” şeklinde uyarı yazılar astı.

Tatar,  yıllardır esanflık yaptığını ve bilerek hiçbir İsrail ürününü satmadığını ve işyerinde bulundurmadığını söyledi.

Maddiyatın İsrail’liler için çok büyük bir güç olduğunu dile getiren Tatar, savaşı durdurmanın en önemli yolunun İsrail mallarının boykotundan geçtiğini belirterek, “Ben yıllardır esnaflık yapıyorum. Beni bu çevrede bilen bilir. İşyerime kesinlikle İsrail malını bilerek bulundurmamış ve satmamışım.İsrail’in Filistinli kardeşlerimize yaptıkları zulüm ve katliamlar ortadadır.Buna rağmen onların ürünlerini satıp onlara destek olamam.  Bunun için herkese söylüyorum, bu siyonistin ürünlerini almayın, satmayın yoksa siz de onun yaptığı günaha ortak olursunuz” diye konuştu.

9 yaşındaki Halit İdin adlı öğrenci de her gün dondurma aldığını ama İsrail malı olan dondurmayı almadığını söyleyerek, “Çünkü onlar benim gibi savunmasız çocukları öldürüyorlar’’ diye konuştu.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir