• DOLAR 32.301
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2408.669
  • ...
Katil israil Artık Uyarmadan Vuruyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yerleşim birimlerini kasıtlı hedef alan ancak vuracağı noktalardaki aileleri bölgeyi boşaltmaları yönünde uyaran siyonist israil`in, son saldırılarında ihtarda bulunmadığı belirtildi.

AA muhabirine konuşan Filistinliler, siyonist israil`in daha önce bombalayacağı bölgelerdeki ev sahiplerini arayarak, binalarını boşaltmalarını istediğini ve kısa bir süre sonra bölgeyi bombaladığını anlattı.

Ancak son 3 gündür düzenlenen saldırılarda böyle bir uyarının dahi yapılmadığını aktaran Filistinliler, sivil yerleşim birimlerinin kasıtlı olarak hedef alındığı saldırılarda, çoğunlukla aynı ailelerden kişilerin yaşamını yitirdiğini dile getirdi.

siyonist israil`in, hedef aldığı evlerin direniş gruplarının mensuplarına ait olduğunu iddia ettiğini aktaran Filistinliler, ancak bunun doğru olmadığını kaydetti. Saldırıların başladığı günden bu yana 30`dan fazla ailenin hedef alındığını belirten insan hakları örgütleri de İsrail`in bu iddiasını doğrulamıyor.

"Uluslararası mahkemede yargılamayı gerektirecek hak ihlali"

Ortadoğu ve Kuzey Afrika`da faaliyet gösteren İsviçre merkezli Avrupa-Akdeniz Gözlemevi Müdürü Rami Abdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hiç bir ihtarda bulunmadan yerleşim birimlerinin bombalanmasının evrensel insan hakları kurallarına aykırı olduğunu vurguladı.

siyonist israil`in kasıtlı olarak sivilleri hedef aldığını ifade eden Abdu, "Sivilleri öldürmek suçtur. Ailelerin uyarılmadan evlerinin bombalanması İsrail`in uluslararası mahkemede yargılanmasını gerektirecek açık bir hak ihlalidir" dedi.

"Koruyucu Hat" adı altında 7 Temmuz`da Gazze’ye havadan saldırı başlatan İsrail ordusu, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti. İsrail’in genellikle sivil yerleşim birimlerini hedef aldığı saldırılarda, şu ana kadar 509 Filistinlinin öldüğü, 3 bin 150 kişinin yaralandığı belirtilmişti. Saldırılarda bin 100 evin yıkıldığı, 18 bin 300 civarında konutun da hasar gördüğü kaydedilmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir