• DOLAR 32.495
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2441.303
  • ...
Allah
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçen gün okuduğum bir yazıda yer alan hadisi tefekkür ederek okudum isterseniz sizde benimle birlikte dinleyin…, Enes (R.A) şöyle demiştir: Peygamber (S.a.v)’nin el-Adbâ ismi verilen bir dişi binek devesi vardı ki, (koşuda, seferde) önüne geçilmezdi. Hemen önüne geçilmezdi. Bir ara yük devesi üzerinde bir bedevi geldi. (Yapılan koşuda) bu yük devesi el-Adbâ’yı geçti. Ve bu geçiş Müslümanlara ağır geldi. Peygamber bu ağır gelişi anladı da: "Dünyadan yükselen her bir şeyi muhakkak aşağıya koyması Allah üzerinde bir haktır" buyurdu (Buhari, Cihad, 59)
 

Gerçekten Hz Adem ( a.s.)bu yana dünyayı düşündüm yaşanılanlar baktım hakikaten Allah cc Sünnetullahın bir gereği olarak hep böyle yapmıştır. Yapılan iş ne olursa olsun araçlar yöntemler Çağrılar davetler yapılar cemaatler dernekler hep bu bağlamda düşünülmeli.
 

Allah hayatın içinde ve ona her dem müdahil güç kuvvet hikmet sahibi olduğunu bizlere hatırlatan güzel bir hadisi şerif inşallah faydalı ve ufuk açıcı bir yazı olmuştur her dem Allah demeliyiz.

 

Salih Tek / Adana – Yaş: 24

Bu haberler de ilginizi çekebilir