• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Hani İrşad-Der`den  Zengilheni köyünde  iftar programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR -Diyarbakır’ın Hani ilçesinde hayırlı hizmetlerini sürdüren Hani İrşad Der tarafından, ilçeye bağlı Zengilheni (Soylu) köyünde bir iftar programı düzenlendi.

Dernek gönüllüsü Soylu köyü sakinlerinin yoğun olarak katılıdığı iftar programına, Hani İrşad Derin yöneticileri de katıldı.

İftar yemeğinin ardından köylülerle kısa hasbihal  yapan  Hani İrşad-Der başkanı Muzaffer Karavil, daha sonra köylülere yönelik bir konuşmat yaptı.

Karavil konuşmasında, Ramazan ayının ve orucun İslam’daki yeri ve önemine vurgu yaparak,“Mü’minler Ramazan ayında şeytanların zincirlere bağlanışını bir fırsat bilerek bol bol tevbe etmeli, amel-i salih işlemek için gayret edilmeli, komşu akraba, yetim ve fakirlere yardım eli uzatılmalı ve böylece Ramazan’dan istifade etmiş bir kalp ile Allah’a yönelmeli. Ramazan gibi mübarek gün ve geceler, her zaman herkese nasip olmayabiliyor. Bu aya ulaşan ve şu an bu ay içinde olanlar, bunun için Allah’a hamd etmeli ve çokça ibadet, tevbe ve Salih amel işleyerek bu ayın kıymetini bilmelidir.” ifadelerini kullandı.  

(Ahmet Akyıldırım-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir