• DOLAR 34.229
  • EURO 37.544
  • ALTIN 2878.711
  • ...
Siirt halkı Gazze`deki vahşete tepki gösterdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİİRT- Dün saat 18:00 sıralarında Siirt merkez Güres Caddesi Sancaklar İlköğretim Okulu önünde toplanan, başta Mustazaflar Cemiyeti Siirt Şubesi, İHH, Memur-Sen ve Anadolu Gençlik Derneği olmak üzere birçok Sivil Toplum Kuruluşunun  üye ve yöneticileri ile duyarlı Siirt halkı, İsrail’in  Gazze’de uyguladığı terörist saldırıları kınamak amacıyla bir basın açıklaması yaptı.

Sık sık tekbirlerin atıldığı basın açıklamasında, "Filistine özgürlük,Gazze Seninleyiz", "Ya Kahhar İsrail`i kahret", "Dünya seyrediyor Filistin direniyor", "Çocuklar uyurken sessiz olunur, ölürken değil", "kahrolsun bebek katili İsrail" pankartları açıldı.

Programa katılan  STK`lar adına basın açıklaması metnini Sağlık-Sen Siirt şubesi başkanı Vesim Eviz okudu. Eviz konuşmasında, siyonist saldırı altındaki Filistinli kardeşlerimiz için direnmek , insanlığı dirilişe çağırmak, onlarla dayanışmak ve acılarını paylaşmak için  meydanlardayız” ifadelerini kullandı.

"BM, ABD ve Arap Birliği Siyonist İsrail`in suç ortağıdır"

Eviz açıklamasını şöyle sürdürdü:"İsrail Gazze`de sadece Müslümanları , kadınları , çocukları öldürmüyor.İsrail Gazze`de doğrudan insan ve insanlığı hedef alıyor.Dünya ise bunu sadece seyrediyor. BM, ABD, Ortadoğu ve Arap Birliği seyrediyor. Çünkü İsrail`in gizli hamisi İngiltere ve suç ortağı abisi ABD, İsrail`e ses çıkarmak yerine ölümlere sessiz kalmanın daha makul olduğunu düşünüyor." dedi.

"İsrail`in kandan beslenen yöneticileri mutlaka kahrolacak"

Eviz, "Katil ve zalim İsrail yöneticilerini kınıyor ve lanetliyoruz.Allah`a olan inancımız, zalimlerin mutlaka kahrolacağı konusunda zerre miktar şüpheye düşmemizi engelliyor.Biz biliyoruz ki İsrail mutlaka yaptıklarının hesabını verecek. İsrail`in eli kanlı, boynu kravatlı katil şahsiyetleri mutlaka sanık kürsüsüne çıkacak ve Filistinli kardeşlerimizin tanıklığıyla yargılanacaklar ve mahkum edilecekler.Allah zalimleri mutlaka kahreder ve İsrail`in kandan beslenen yöneticileri mutlaka kahrolacaklardır." Şeklinde konuştu.

"İnsanlık ve insanlık vicdanı kazanacak"

Eviz, son olarak "Filistin ümmetin yüz akı, direnişin simgesidir.Filistin izzetin zillete hakim olduğu mekandır.Filistin, halkı ve devletiyle zalimlere karşı dik duruşun sembolüdür.Filistin Müslümanların ilk kıblesidir.Biz bu yüzden Filistin konusunda tarafız.Biz, Filistin`de Filistin halkını ve haklarını savunacak güçlü bir devlet için, bütün İslam dünyasının sorumluluk alması gerektiğine inanıyoruz.Filistin`de devletleşme süreci tamamlandığında İsrail`in Filistin`e yönelik işgal çabaları ve Gazze`ye yönelik zulüm uygulamaları tarihe karışacaktırİnşallah. meydanlar Gazze`ye manevi destek olacak, güç olacak, Gazze direnecek ve kazanacak.Gazze ile birlikte ümmet kazanacak, insanlık ve insanlık vicdanı kazanacak." Sözleriyle basın açıklamasına son verdi.

Program, Gazze için yapılan duayla ve Siyonist İsrail bayrağının yakılmasıyla sona erdi. (İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir