• DOLAR 34.219
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2875.667
  • ...
Bursalılar Gazze İçin Tek Yürek Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA – İsrail’in Gazze’ye yönelik günlerdir sürdürdüğü saldırılara Bursa’dan tepkiler dinmiyor. Aralarında Memur – Sen, İHH, Özgür – Der, Asır – Der gibi çeşitli Sivil Toplum Kuruluşların bulunduğu kalabalık bir grup,  yürüyüş düzenleyerek, basın açıklaması yaptı.

Merkez Osmangazi ilçesi Setbaşı mevkiinden Orhangazi Parkı’na yürüyüş düzenleyen yaklaşık 3 bin kişilik kalabalık bir grup, Orhangazi Parkında basın açıklaması düzenledi. Ellerinde Filistin bayrakları ile İsrail aleyhine sloganlar atan grup, Gazze’deki mazlumlar için sürekli destek mesajları verdi.

Sendika ve STK başkanlarının selamlama konuşmalarının ardından basın açıklaması okundu. Açıklamayı grup adına Özgür – Der Bursa Şube Başkanı Aziz Avar okudu.

Avar konuşmasında, ‘Bugün bir halkın direnişini selamlamaya geldik! Sözleriyle başlayan Avar, Gazze’deki direnşin bütün Dünya Müslümanlarının umududur. Bu saldırılarda hayatını kaybedenlerin yüzde 80’ini siviller oluşturuyor. İsrail vurulan ya da zarar gören evlerin HAMAS tarafından roket atılan yerler olduğunu ileri sürse de, bölgedeki Birleşmiş Milletler ve İHH kaynakları, vurulan bölgelerin büyük bölümünün roket atışıyla ilgisi olmayan evler olduğunu teyit ediyor” dedi.

Şu ana kadar sivil Filistinlilere ait binden fazla evin yerle bir edildiğini bildiren Avar, bölgeni büyük bir enkaza dönüştüğünü ifade etti. Avar, can veren mazlumlar ve yıkılan evler dışında geriye kalan vatandaşların da her türlü hayati ihtiyaçlardan muzdarip olduğunu dile getirdi.

Avar konuşmasına şöyle devam etti:“ Filistinde, Gazze’de direnen halk için, demokrasi, insan hakları teorileri artık inandırıcılıklarını çoktan yitirdi. Koskocaman İnsan hakları örgütleri entelektüeller, yazarlar, çizerler, medya denen hokkabazlık mekanizmaları sus pus. Sus pus olmaları yetmiyormuş gibi, beş daimi üyenin yani katiller sürüsünün sessizliğine malzeme yetiştirmek için yarışmaktalar.”

Açıklamada ayrıca İsrail mallarının boykot edilmesi gerektiği belirtilerek, bütün Müslümanlardan hassasiyet istendi.

Kalabalık grup, basın açıklamanın okunmasının ardından olaysız dağıldı.

(Veysi Siyah / Zeki Aras - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir