• DOLAR 34.229
  • EURO 37.544
  • ALTIN 2878.711
  • ...
Urfa`nın tapu sorunu için özel kanun yolda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Eyyübiye Belediyesi basın mensuplarına yönelik iftar yemeği düzenledi. İftar yemeğinde basınla bir araya gelen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, basın mensuplarını sorularını yanıtladı. Ekinci; tapu sorunu, madde bağımlılığı ve kentsel dönüşüm gibi birçok konuya açıklık getirdi.

Şanlıurfa’daki tapu sorununa değinen Ekinci, tapu sorunu ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini tapu sorununu çözmek için de muhtemelen ‘Şanlıurfa Kanunu’ diye adlandırılacak bir özel kanunun torba yasasına yetiştirilmeye çalışıldığını söyledi.

Madde bağımlıları rehabilitasyon merkezi için 19 bin metrekarelik alan

Madde bağımlıları için19 bin metre karelik bir alan tahsis ettiklerini söyleyen Ekinci, “Bununla ilgili geçtiğimiz hafta içerisinde Çocuk Hizmetleri Genel Müdürümüzü buraya davet ettik. Şu anda da 19 metre karelik bir alan tahsil ediyoruz bu alanda hızlı bir şekilde rehabilitasyon merkezi kurulacak kurulduktan sonra deneyimli olan STK’lar ile görüşeceğiz. Asıl konu bataklığın kurutulması meselesi bu konuda da kısa bir süre içerisinde Şanlıurfa valimiz tarafından maddeyi satanlara ve temin edenlere yönelik çalışmalar yapılacak.” diye konuştu.

Kentsel dönüşümden önce kentsel değişim

Kentsel dönüşüm ile ilgili sorulan bir soruyu cevaplayan Ekinci, “Kentsel dönüşümden önce kentsel değişim gelişimimizi sağlamamız gerekiyor. Kentsel dönüşümden önce şimdi siz bir mahalleye girdiğiniz zaman ya da Yakubi’ye, Halepli bahçe bunlar hep 3. derece sit alanı. Siz orada kentsel dönüşüm yapamazsınız kentsel dönüşüm yapmanız için bir kere birleşim çok fazla orada ancak kattan faydalanabilirsiniz bu da ancak yatay yollar ile yapılabilir.

Üçüncü derece olan sit alanı olan yerlerde üç kattan fazlasını yapamıyoruz. Onun için burada yaşayan insanlarımızı başka yere yerleştirerek buraları takas yoluyla boşaltabiliriz. O zaman kentsel dönüşüm sağlanır. Ama bir gün mutlaka ve mutlaka kentsel dönüşüm yapılacaktır.” dedi. (Osman Gülebak-Mustafa Bikeç-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir