• DOLAR 34.249
  • EURO 37.592
  • ALTIN 2877.95
  • ...
ABD`yi Protesto Edince Derneğimize Saldırdılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır’ın Merkez Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi’nde PKK/HDP yandaşları tarafından Hizmet Der binasına ses bombası atılmasıyla ilgili basına konuşan Hizmet Der yetkilisi Abdullah Aktaş, yapılan saldırının İslami STK’ların çalışmalarını sindirememekten kaynaklandığını ifade etti.

Yeni İhya Der ve Hizmet Der’e yönelik saldırıların zamanlamasına dikkat çeken Aktaş, Ramazan ayında Siyonistlerin Gazze’ye yönelik katliamlarının yaşandığı bir zaman diliminde, ABD Adana Başkonsolosunun Diyarbakır’da iftar programı düzenleme girişimini protesto eden dernek çevrelerine bu tür saldırıların gerçekleşmiş olmasını manidar bulduklarını söyledi.

“İslami faaliyetleri sindiremeyenler dernekleri hedef aldı”

Dernek üyelerinin teravih namazı için camide olduğu sırada saldırının olduğuna dikkat çeken Aktaş,  “Yeni İhya Der’e yapılan saldırının ardından şimdi de derneğimizi hedef aldılar. Dernek üyelerimizin camide yatsı ve teravih namazını kıldıkları esnada derneğimize sinsi bir şekilde iki adet ses bombası atıldı. Yapılan bu saldırıların tek sebebi var, o da derneğimizin İslami hassasiyete sahip bir kurum olmasıdır. Bu saldırılarla kimse bizi bu faaliyetlerden alıkoyabileceğini sanmasın.”dedi.

“Saldırganların yakalanmaması azgın çeteye cesaret veriyor”

İslami STK’lara yönelik saldırıların faillerinin bir türlü yakalanmadığını ifade eden Aktaş, “Bu güne kadar yüzlerce İslami STK’ya yönelik taşlı, molotoflu ve bombalı saldırı gerçekleştirildi. Bu saldırılarda birçok dernek üyesi darp edilip yaralandı. Her köşe başında güvenlik ve mobese kameraları olmasına rağmen polis, bu saldırganları yakalamadı belki de yakalamak istemedi. Polisin bu saldırganları yakalamaması, bu azgın çetenin cesaret alarak daha da azgınlaşmasına yol açtı. Öyle ki bundan cesaret alan PKK/HDP yandaşları, sokakta polis olduğu halde İslami derneklere saldırmaktan çekinmiyorlar adeta polisten güç alırcasına derneklere molotof atıp kaçıyorlar. Eğer polis isteseydi bu saldırgan çete mensuplarını saldırı anında engelleyebilir yada olay sonrası yakalayabilirdi. Nasıl ki polis, bir milletvekilinin evini soyan hırsızı ya da bir milletvekilinin çocuğuna tokat atanı 24 saat içerisinde yakalayabiliyorsa derneklere saldıranları da isteseydi kısa sürede yakalayabilirdi. Bu saldırgan çete mensuplarının yakalanmaması bu saldırılarının devam etmesine yol açıyor bu şekilde bir nevi polis, saldırganlara göz yumup desteklemiş oluyor” şeklinde konuştu.

“Bizim Allah’tan başka kimseden korkumuz yoktur”

Saldırgan çetelerden korkuları olmadığını belirten Aktaş, “Şunu herkes bilsin ki, bizim Allah’tan başka kimseden korkumuz yoktur. Hiçbir saldırgan çete, bizi asla korkutamaz. Tüm saldırılara rağmen bölgemizde kaos çıkmaması için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz, provoke olaylar karşısında dikkatli davranmaya çalışıyoruz. Kimse bizim sabrımızı zorlamaya kalkışmasın.”dedi.

“Herkesin kendini savunma hakkı vardır”

Kendilerinin şiddet tarafı olmadıklarını ancak saldırılar karşısında kendilerini savunma haklarının da bulunduğunu ifade eden Aktaş, “Derneklerimize yönelik sürekli taşlı, sopalı ve molotof bombalı saldırılar söz konusudur. Bu saldırılar esnasında herkesin kendini savunma hakkı vardır. Ayrıca derneğimize saldırı anında bazen gençlerimizi, üye ve gönüllülerimizi kontrol edemeyebiliriz. Herkes ayağını denk alsın, aklını başına alsın.”dedi. (Ali Adiyaman / Yakup Moğulgani - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir