• DOLAR 34.228
  • EURO 37.595
  • ALTIN 2878.572
  • ...
Bingöl İl Müftülüğü basınla iftarda buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Bingöl’de faaliyet gösteren yerel ve Ulasal basınla iftarda biraraya gelen Bingöl İl Müftüsü Mecit Can Ramazan ayında yapılan faaliyet ve hizmetler hakkında bilgi verdi.

Yerel ve Ulasal basına Ramazan ayı içinde yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi veren Müftü Can, yaptıkları etkinlikleri şöyle sırladı:

-İl müftülüğü komisyonlar oluşturularak ihtiyaç sahibi öksüz, yetim, hasta, yaşlı, kimsesiz, fakir ve engeli kimseler tespit edilerek imkânlar ölçüsünde ihtiyaçları giderilmeye çalışılmıştır.

-İlde bulunan mülteci aileler tesit edilerek kendileriyle görüşülüp ihtiyaçları giderilmeye çalışılmıştır.

-Mülteciler, kimsesiz yaşlılar, öksüz ve yetimler, sokak çocukları, fakirler-yoksullar tespit edilerek yaklaşık 500 kişiye önümüzdeki Çarşamba günü iftar yemeği verilecektir.

-Suriye’de uzun zamandır devam eden iç savaş nedeniyle Bingöl iline sığınan mültecilerin ihtiyacını karşılamak için hayırsever vatandaşlardan giyecek, yiyecek ve temel yaşam malzemeleri toplanarak mültecilere ulaşılmıştır.

-Ramazan ayı boyunca radyoda düzenli olarak iftar programı yapılarak Bingöl halkının bilgilendirilmesi sağlanmıştır.

-Bingöl ilinde “ Hiç kimse Kimsesiz kalmasın Bu Ramazan ve Her zaman” teması ile ilgili afişler bilbord ve raket panoları ile cami, mescit ve alış veriş merkezlerine astırılmış olup, farkındalık oluşturulması sağlanmıştır.

-Ramazan ayı boyunca düzenli olarak öğle ve teravih öncesi tüm camilerde vaaz edilerek cemaatin camileri doldurmaları sağlanmıştır.

-Yaz Kuran kurslarına farkındalık oluşturularak camilerin dolup taştığı görülmüştür.

-Bingöl ilinde zekât komisyonu kurularak halkın zekâtlarını TDV aracılığıyla fakir ve yoksullara ulaştırılmak üzere çalışma başlatılmış ve çalışmalar devam etmektedir.

-2014 yıllı Ramazan ayı hizmetleri İl müftülüğü tarafından önemsenerek, Bingöl Halkının huzur ve mutluluk içinde Ramazan ayını geçirmeleri ve yoğun çaba sarf ettiği görülmüştür.” (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir