• DOLAR 34.2
  • EURO 37.511
  • ALTIN 2885.68
  • ...
`Farklılıklarımız Düşmanlık Sebebimiz Olmamalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ – Hür Dava Partisi Elazığ İl Teşkilatı, HÜDA PAR Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin’in katılımıyla bir iftar program düzenledi. Programda konuşan Şahin Allah insanı farklılıklarıyla yarattığını belirterek, farklılıkların düşmanlık sebebi olmaması gerektiğini vurguladı.

Yoğun katılımlı olarak gerçekleşen programda bir konuşma yapan Hür Dava Partisi Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, imtihan dünyasından yaşandığını hatırlatarak, “ Allah insanı farklılıklarıyla yarattı, renkleri, dilleri, ırkları farklı bir şekilde yarattı ve insanı yarattığı dünyada inancıyla serbest bıraktı. Farklı dillerde, renklerde, ırklarda, inançlarda olabiliriz ama bu farklılıklarımız çekişme sebebi olmamalı, bu farklılıklarımız ayrılık düşmanlık sebebi olmamalı. Allah kâinatı da farklı unsurlarla yaratmış. Güneşi, ayı, yıldızı, nebatatı, hayvanatı çok farklı unsurlarıyla yarattığı kâinatın bu farklı unsurları el ele veriyor, Birlik oluyor ve orada hayat oluşuyor, hayat ortaya çıkıyor.” Dedi.

Ramazan ayının bir yönüyle en büyük hikmetinin, insanın nefis terbiyesine vesile olduğunu belirten HÜDA PAR Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Şahin daha sonra Müslüman coğrafyanın içinde bulunduğu duruma dikkat çekerek, “Bugün Gazze ortada, bugün Suriye, Mısır, Arakan, Irak ortada! Değerli kardeşler Allah’a isyan eden bir kısım egemen azgın güçler mazlum Müslümanlara zulüm ediyorlar. İslam âlemi olarak biz neredeyiz diye sorguladığımızda, bizlerde farklılıklarımız hayat olması gerekirken, yardımlaşma dayanışma olması gerekirken, farlılıklarımızla el ele verip sırt sırta verip birlik olmamız gerekip onunla hayat oluşturmamız gerekirken, bizler farklılıklarımızda kavga ediyoruz.” İfadelerine yer verdi.

“İslam düşmanları zalimler dışarda ama darbeye uğrayan Müslümanlar içeride”

Ramazan Bayramını babasız geçirecek çocukların olduğunun altını çizen Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü: ”. Bazı çocuklar var babalarından uzak, Müslüman ailelerin çocukları, Müslüman babaların çocukları ve yıllardır bu ülkenin 80’li yıllarının darbesini,  90’lı yıllarının darbesini yaşamış, İslam düşmanı darbecilerin kumpasları sonucu, cezaevlerine düşmüş Yusuf misali kardeşlerimizin çocukları 40 bayramdır babasız bayram geçiriyorlar. Ergenekoncular çıkarılıyor, balyozcular çıkarılıyor, 28 Şubat darbesinin müsebbipleri çıkarılıyor. 80 döneminin darbecileri dışarda, İslam düşmanları zalimler dışarda ama darbeye uğrayan Müslümanlar içeride ve bizler bu kardeşlerimizin bir an önce çocuklarıyla bayram geçirecekleri ve gerçekten de Müslümanca haklarına, insanca haklarına kavuşacakları günleri istiyoruz.”

Konuşmasında Suriye mültecilerine yapılan saldırılara da vurgu yapan Şahin son olarak,” Suriyeli mültecilerin sığındığı ülkelerde bir tanesiyiz. Bazı illerde provokasyonlar sonucu veya kışkırtmalar sonucu bu mazlum halka yönelik saldırılar oldu. Bizler yardım sever bir halkız. Biz mazlumlara sahip çıkmak zorundayız. Elazığ’da da bu mazlum halkın çocukları, fertleri var. Bize düşen onlara en güzel şekilde ev sahipliği yapmaktır. İnsan olarak onlara sahip çıkmaktır. Müslümanlığımızı, insanlığımızı hatırlamamız lazım, sorumluluklarımızı hatırlamamız lazım. Geri dönüp hesap vereceğimiz Rabbimizi hatırlamamız lazım.” diyerek konuşmasını sonlandırdı. (Yasin Kavaklı – İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir