• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
Peygamberler şehri Gazze için duaya durdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIUFA- Terör devleti İsrail’in Gazze saldırısı tüm dünyada çeşitli şekilde protesto edilirken,  Peygamberler şehri Şanlıurfa, günlerdir terör devleti İsrail’in saldırısına maruz kalan Gazze için duaya durdu. Etkinliğe Rabia Platfomu Koordinatörü Cihangir İşbilir konuşmacı olarak katıldı.

Rabia meydanına toplanan yüzlerce kişi yatsı ve teravih namazlarını Harran Üniveritesi İlaiyat Fakültesi, öğretim görevlisi Filistinli Ali Salih imamlığında eda ettiler. Vitr namazının son rekâtında kunut duası yapan kalabalık grup özelde Gazze genelde ise tüm dünya Müslümanlarına dua etti.

Kılınan namazın ardından Kuranı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik Rabia Platfomu Koordinatörü Cihangir İşbilir’in konuşmasıyla devam etti.

Rabia’nın zulme, baskıya,Siyonizme karşı durmak olduğunu söyleyen İşbilir, Gazzenin, Ramallah’ın, Kudüs’ün, El Halil’in mücahitlerini selamladığını söyledi.

İslam ümmetinin yaşadığı sorunları Müslümanların arasındaki ihtilaflara bağlayan İşbilir, vahdetin gerekliliğine vurgu yaptı.

Şanlıurfa’da tartışmalara yol açan Rabia meydanına değinen İşbilir, etkinliğin yapıldığı alana Rabia isminin verilmesinin bir başarı olduğunu belirterek şöyle devam etti: “Bundan 90 sene önce düşmanları nasıl püskürttüyseniz bu gün de buraya Rabi ismini vererek zamanın diktatörlerine, vesayetçilerine ve darbecilerine güzel bir mesaj gönderdiniz” dedi. (Osman Gülebak- Mustafa Bikeç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir