• DOLAR 34.297
  • EURO 37.546
  • ALTIN 2913.853
  • ...
Başbakan Erdoğan Bursa mitinginde halka seslendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa mitinginde halkla buluştu. Miting programında İlk olarak kürsüye çıkan Ak Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun’un gündeminde İsrail’in Gazze saldırıları ile Türkiye’nin demokratikleşme süreci vardı.

Gökdere meydanında toplanan halka seslenen Huzur ve güvenin önemine dikkati çekerek, “Çözüm sürecini bütün halkımızın sahiplenmesi gerekiyor. Birçok oyun oynandı. Birilerinin oyununu sizin desteğinizle bozduk, bozmaya devam edeceğiz. Birbirimize kardeş olmalıyız. Bu kardeşliğimizi bozmaya çalışanlara fırsat vermeyeceğiz” dedi.

İsrail’in Gazze saldırılarına da değinen Torun, “İslam coğrafyası kan ve gözyaşı içerisinde. Irak, Filistin, Suriye kan ve gözyaşı içerisinde. Zalim İsrail yine Gazze’ye saldırıyor. Kadınları, çocukları öldürüyor. Buradan İsrail’İ lanetliyorum. Tüm gücümüzle mazlum Filistin halkımızın yanında olduğumuzu bir kez daha haykıralım! Filistinli kardeşlerime sesleniyorum! Bu katliamlara bütün Dünya sussa bile biz susmayacağız.” diye konuştu.

Öte yandan mitingte İsrail aleyhine sık sık sloganlar atılırken, Filistin bayraklarının  da ön planda olduğu görüldü.

Program Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ın konuşmalarıyla devam etti.

Arınç konuşmasında, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk defa halk tarafından yapılacağını hatırlatarak, “Bugüne kadar apoletli Cumhurbaşkanları, darbe yapanlar, birtakım hilelerle Cumhurbaşkanlığı makamının pazarlığını yapanlar artık iflas etti. Çünkü artık halk, Cumhurbaşkanını kendisi seçecek” ifadelerini kullandı.

Daha sonra kalabalık halkın karşısına çıkan Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, mitinginde yaptığı konuşmada, muhalefet partilerine yüklendi ve  Bursalı seçmenden destek istedi.

Erdoğan muhalefet partilerin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu  ‘paralel bir aday’ şeklinde nitelendirerek,  Gülen hareketiyle işbirliği yaptığına vurgu yaptı.

Erdoğan konuşmasında,  “Günlerce hesap yaptılar, şekiller çizdiler, üçgenler, çatılar çizdiler. Ortaya çıka çıka paralel bir aday çıktı, sabah akşam Pensilvanya'ya, Pensilvanya'daki ihanet şebekesine selam çakıyor. Millete değil, Pensilvanya'ya yaranmaya çalışıyor. CHP ne diyordu; 'eşi başörtülü bir Cumhurbaşkanının resepsiyonuna gitmeyiz' diyordu. Sayın Gül, Cumhurbaşkanı oldu ne yaptılar.  Tıpış tıpış  gittiler, aynı masada gelip oturdular. 12 Haziran seçimlerinin ardından 'Meclis'e gelmeyeceğiz' dediler. Ne oldu,  Tıpış tıpış geldiler. Ben ne dedim, 'gelecekler, göreceksiniz' dedim. 'Yemin etmeyeceğiz' dediler, tıpış tıpış yeminlerini de ettiler. Bunlarda dürüstlük yok, bunlarda yalan çok. MHP Genel Başkanı da eğer hala o koltukta oturuyor olursa, hiç merak etmeyin sözünü yutacak, tıpış tıpış gelecek.” dedi.

İsrail saldırılarına ilişkin en net cevap

Başbakan Erdoğan Bursa mitingindeki konuşmasında, İsrail’in gece Gazze’ye yönelik gerçekleştirdiği saldırılara değinerek  “Yeni bir haçlı ittifakıyla karşı karşıyayız. İslam ülkeleri Filistin’e sırtını dönse de biz dönmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

 “Yeni bir haçlı ittifakıyla karşı karşıyayız”

Erdoğan konuşmasında şunları söyledi; “Terör devleti İsrail, Gazze'de masum insanları acımasızca vurmaya devam ediyor. Ortadoğu'daki bu katliama dünya suskun davranıyor. İstiyorlar ki biz de, konuşmayalım. Biz de susalım ama, herkes susar, biz susmayız. Bakıyorsunuz çıkıyor biri diyor ki, İsrail savunma hakkını kullanıyor. Bu nasıl bir savunma hakkı ki, İsrail'den kimse ölmüyor ama, Gazze'de 240'ı aşkın kişi ölüyor. Bunlar samimi değil. Bunlar doğru değil, açıkça söylüyorum, yeni bir haçlı ittifakıyla karşı karşıyayız”

“İslam ülkeleri Filistin'e sırtını dönse de biz dönmeyeceğiz”

Erdoğan, bütün İslam ülkelerinin Filistin’e sırtını dönmesi taktirde de desteklerini eksik etmeyeceklerini belirterek, şunları kaydetti: “Buradan Birleşmiş Milletler'e soruyorum, daha ne kadar susacaksınız? Filistinli çocuklar çocuk değil mi? Filistinli kadınlar kadın değil mi? Ey insan hakları örgütleri, daha ne kadar üç maymunu oynayacaksınız? Bakın, İsrailli bir kadın milletvekili çıktı,  ne diyor? 'Bütün Filistinli anneler ölmeli' diyor. İsrail bu! İsrail parlamentosundaki zihniyet budur. Dünyadan bir tepki duydunuz mu? İnsan hakları örgütlerinden, kadın örgütlerinden bir tepki duydunuz mu? Dünya seyretse de, ben hanım kardeşlerime sesleniyorum, biz seyretmeyeceğiz. İslam ülkeleri Filistin'e sırtını dönse de biz dönmeyeceğiz. Tarih bize bunu emrediyor, ecdadımız bize bunu söylüyor. Osman Gazi, Orhan Gazi bizden bunu bekliyor. Elimizle, dilimizle hiçbir şey yapamasak da kalbimizde Hakk'ı haykırmaya devam edeceğiz. Bu da imanın en zayıf derecesidir” şeklinde konuştu.

“Üçgenler, çatılar çizdiler, ortaya paralel bir aday çıktı”

Erdoğan, muhalefet partilerin çatı adayı İhsanoğlu’na da göndermede bulundu ve kendisini ‘paralel bir adam’ olarak niteledi. Erdoğan, “Günlerce hesap yaptılar, şekiller çizdiler, üçgenler, çatılar çizdiler, ortaya çıka çıka paralel bir aday çıktı. Sabah akşam Pensilvanya'ya, Pensilvanya'daki ihanet şebekesine selam çakıyor. Millete değil, Pensilvanya'ya yaranmaya çalışıyor” diye konuştu.

“Birileri İhsanoğlu’nı zorla bu partilere dayattı”

Bursalıların Ekmeleddin İhsanoğlu'nu hazmedemeyeceğine inandığını bildiren Erdoğan, İhsanoğlu’nun CHP ve MHP tarafından tabanlarına dayatılmaya çalışıldığını savundu. Erdoğan, “Dışarıdan birileri bu adayı bu iki partiye zorla dayattılar. Parti yönetimlerine dayattılar, ama parti tabanlarına dayatamazlar” dedi.

Öte yandan Erdoğan’ın bu konuşması üzerine kalabalık halk tarafından, ‘Vur vur inlesin, Ekmeleddin dinlesin!’ diye sloganlar atıldı. Başbakan Erdoğan ise bu slogana, “Değer mi, hiç gerek yok, o bizim muhatabımız değil” diye karşılık verdi.

Kılıçdaroğlu’na ‘Tıpış tıpış’ göndermesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘tıpış tıpış sandığa gideceksiniz!’ sözlerini anımsatan Erdoğan, bu sözleri halkına söylemekten utanç duyduğunu söyledi.

Erdoğan şöyle devam etti: “Tıpış tıpış sandığa gideceksiniz diyor. Seçmenini adate koyun yerine koyuyor. Ama bu seçmenler koyun olmadıklarını gösterecekler. Eğer bir kez daha kaybederlerse 10 Ağustos’ta o koltukları bırakacaklardır.”

“Malezya uçağını Rusya düşürdü”

Ukrayna hava sahasında düşen Malezya uçağının Rusya tarafından füzeyle vurularak düşürüldüğünü kaydeden Erdoğan, “Uçaktaki yolcuların yaklaşık 160 tanesi Hollandalı. Bakınız, Hollanda'dan Malezya'ya gidecek ve bu uçak Ukrayna sahasında vuruluyor. Bu nasıl bir yaklaşımdır, bu nasıl bir anlayıştır, Hani dünya barışı için koşacaktık, Hani dünya barışına çalışacaktık?” ifadelerini kullandı.

Halkı serinletmek için gül kokulu tazyiklı su sıkıldı

Öte yandan mitinge katılan vatandaşların oruçlu olmaları ve sıcak havanın da etkisiyle birçok kişinin baygınlık geçirdiği görüldü. Fenalaşan vatandaşlara ilk müdahaleleri, alanda bulunan sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Vatandaşların serinlemesi amacıyla da sık sık gül kokulu tazyikli su püskürtüldü.

Birçok kişinin elinde Erdoğan posterinin yanı sıra Filistin bayraklarının da bulunması dikkatlerden kaçmadı.  (Veysi Siyah / Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir