• DOLAR 34.261
  • EURO 37.565
  • ALTIN 2896.22
  • ...
`Katil israil Hedefine Ulaşamayacaktır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Aralarında Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Özgür Düşünce ve Hakları Derneği (Özgür-Der) üyelerinin bulunduğu bir grup, Cuma namazı sonrası yaptığı açıklamada İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınadı.

Ofis AZC Plaza önünde yapılan açıklamada konuşan AGD Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahim Ergin, İsrail’in hedefine ulaşacağının mümkün olmadığını söyledi.

“İsrail’in Türkiye topraklarını terk etmesini istiyoruz”
Hükümeti İsrail’in yaptığı saldırılar konusunda göreve çağıran Ergin, “İsrail’in yaptığı katliamlar karşısında İslam ülkelerini göreve çağıran hükümeti, biz de buradan göreve çağırıyoruz. Terörist İsrail’in tüm birimleri ve tüm yetkilileriyle pılını pırtını toplayıp Türkiye topraklarını terk etmesini istiyoruz. Terör örgütü İsrail ile yapılan anlaşmaların ebediyen tekrarlanmamak üzere yırtılıp atılmasını istiyoruz. Terör örgütü İsrail Ankara’dan, İstanbul’dan kovulmadan Filistin’deki işgale son olmayacaktır.” dedi.

“İsrail hedefine ulaşamayacaktır”
İsrail’in yaklaşık 100 yıldır Avrupa ve ABD’nin desteğini almasına rağmen hedefine ulaşamadığını aktaran Ergin, “Bizim muhatabımız terör örgütü İsrail değildir. Başbakandan ve Dışişleri Bakanından somut adımlar atmalarını bekliyoruz. Bağırıp çağırarak, terör örgütü İsrail’i kınayarak ya da lanetleyerek konuşmasınlar. Biz gaza alınacak bir topluluk değiliz. 1917 den beri yaklaşık 100 yıldır ABD’nin ve İngiltere başta olmak üzere Avrupa’nın desteği ile Müslümanlara saldıran terörist İsrail, bir türlü hedefine ulaşamamıştır. Bu hedefe ulaşması da asla mümkün olmayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Özgür-Der Yönetim Kurulu Üyesi Beran Işık ise, Filistin halkının büyük bir soykırım girişimiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.

“Gazze, dünyanın en büyük açık cezaevine dönüştürülmüştür”
İsrail’in Gazze’de tarihin en korkunç katliamlarından birini gerçekleştirmeye hazırlandığını söyleyen Işık, “Şehir dahi denemeyecek kadar küçük bir alana bir buçuk milyon insanın mahkûm edildiği Gazze şeridi, Siyonistlerce havadan, karadan ve denizden kuşatma altındadır. Bu haliyle dünyanın en büyük açık cezaevine dönüştürülmüştür. Bu mübarek beldenin halkı, Siyonist teröre teslim olmadığı için tüm dünyanın gözleri önünde yıllardır yokluğa, işkencelere ve katliamlara maruz kalmaktadır.” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir