• DOLAR 34.215
  • EURO 37.549
  • ALTIN 2878.232
  • ...
`Filistin`in Yanında Yer Almak İmani Sorumluluktur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- Siyonist İsrail’in Filistin’e yönelik hava, deniz ve karadan gerçekleştirdiği saldırılar, Müslümanlar tarafından lanetlendi. Fatih Caminde Cuma namazı sonrası bir araya gelen binlerce kişi ellerinde Filistin ve Tevhid bayraklarıyla beraber saraçhane parkına yürüdü. Fevzi Paşa Caddesi’nden devam eden yürüyüşe yol kenarında bekleyen yüzlerce kişi de sloganlara eşlik ederek Siyonist İsrail’in katliamını lanetledi.

“Katil İsrail Filistin’den defol”

Yürüyüş esnasında sık sık tekbirler getirilirken, “Müslüman zulme boyun eğmez, Türkiye’den Gazze’ye direnişe bin selam, Kahrolsun İsrail, Katil İsrail Filistin’den defol, Hamas’a selam direnişe selam, Mescidi Aksa onurumuzdur, Katil Amerika Ortadoğu’dan defol, Siyonist elçilik kapatılsın” şeklinde sloganlar atıldı. Saraçhane Parkında yapılan konuşmalarda israil’in yaptığı katliam lanetlenirken Gazze’deki Müslümanlar için dualar yapıldı.

“İsrail’in yaptığı bu vahşeti lanetliyoruz

Yürüyüşe üye ve gönüllüleriyle destek verdiklerini söyleyen Özgür Kudüs Platformu Başkanı Mehmet Eşin, “Cuma namazından sonra yapılan bu yürüyüşe destek verdik. İsrail’in yaptığı bu vahşeti lanetliyoruz, Müslüman kardeşlerimizin yanındayız buradan bunu haykırıyoruz. Burada toplanan kadın, çocuk, yaşlı insanlar ramazana rağmen buraya toplanıp Gazzeli kardeşlerine desteklerini haykırmak için buraya geldi. Siyonist İsrail’in yaptığı bu katliamlara karşı ben insanım diyen ve vicdan sahibi her insanı bu katliama tepki göstermesine davet ediyoruz. İsrail’in yaptığı bu katliama tepkimiz devam edecek. Bu gece 4. Levent’te bulunan İsrail Konsolosluğunun önünde bir araya gelerek Gazze’ye desteğimize devam edeceğiz. Tüm duyarlı kardeşlerimizi katil İsrail’in yaptığı katliamı kınamaya davet ediyorum” dedi.

“Siyonistler karadan Gazze’ye giremiyor”

Siyonistlerin karadan Gazze’ye giremediğine dikkat çeken Gazeteci Yazar Ahmet Varol ise, “Siyonist işgal devletinin bugün Gazze’ye girememesinin büyük bir direniş olduğu gizleniyor. Bunu muhakkak kamuoyuna yansıtmak ve israil’in Filistin’e giremediğini konuşmamız lazım. Siyonist İşgalci sürekli sivilleri vurmaktadır. Siyonist işgalci Gazze’de savaşmıyor,  katliam yapıyor. Böyle bir vahşet karşısında sadece gösteriler kınamalar ve basın açıklamaları yeterli olmamalı. Çok açık ve net tavırlar gösterilmeli. Bugün Siyonist işgalci hala Türkiye’de remi olarak temsil ediliyorsa bu Türkiye için bir ayıptır.  Bu direnişin İslam ümmetinin ortak bir direniş olduğu bilincinde olunması gerekir. Bu ne Ortadoğu meselesidir, ne de bir Filistin sorunudur, bu ümmetin Filistin davasıdır” ifadelerine yer verdi.

“Burada yaptığımı şeyler imanımızın gerekliliğidir”

İsrail’e karşı durmanın tüm Müslümanların üzerine bir görev olduğunu belirten Araştırmacı Yazar Muhammed Emin Yıldırım ise, “Var olan sorunlara karşı Müslümanca tavır hepimizi yükümlülüğüdür. Burada yapılan şey imanımızın göstergesidir. Müslüman zulme sessiz kalamaz. Çünkü Müslümanlar bir vücudun azaları gibidir.  Dünyanın herhangi bir yerinde iman eden kardeşlerine yapılan zulme sessiz kalamazlar. Ayrıca asıl mesele Müslümanların ilk kıblesi olan mescidi aksa ise ve 50 yıldır İslam ümmetinin kefareti olarak canlarıyla mallarıyla bedel ödeyen Gazze ve etrafı olunca duyarlılığımız daha fazla olacaktır. Biz burada taraf olduğumuzu göstermek adına, imanımızın bir sorumluluğunu yerine getirmek adına kardeşlerimizin acılarına, zaferlerine, direnişlerine ortak olma adına bütün Müslümanların gerek dualarıyla gerek fiili anlamda yapacakları yardımları ile İslam coğrafyasının neresinde olursa olsun bu tür direniş ve hareketlere destek olmaları imanlarının bir sorumluluğudur. Filistinli kardeşlerimizin bu sıkıntılarının gidermesi için dua ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Konsoloslukları onların başlarına yıkmak gerekiyor”

İlerlemiş yaşına rağmen yürüyüşe katılan Memiş Dede de, “Kudüs şuan işgal altındadır. Siyonistler oraya sadece yaşlıların girmesine izin veriyor. Mescidi Aksa’nın altında tüneller kazarak yıkmaya çalışıyorlar. İsrail ve onun destekçisi Amerika’nın burada bulunan konsolosluklarını başlarını yıkmamız lazım” diyerek tepki gösterdi. (Fikret Kavgalı- İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir