• DOLAR 34.297
  • EURO 37.551
  • ALTIN 2912.571
  • ...
Mersinli Filistin dostları İsrail`i lanetledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - İsrail’in dün akşam saatlerinden itibaren Gazze’ye başlattığı kara harekâtı, Cuma namazı sonrası Mersinli Filistin dostu STK’lar tarafından protesto edildi. Kalabalık grup, İsrail bayrağını yakarak tekbir getirdi.

Cuma namazı sonrasında merkez Ulu Camii avlusunda bir araya gelen Mersinli Filistin dostları, burada ellerinde taşıdıkları, “Hamas’a Selam Direnişe Devam”, “Katil İsrail Filistinden Defol”, “Müslüman Zülme Boyun Eğmez”, “Müslüman Uyuma Kardeşine Sahip Çık” yazılı pankartlar taşıdı. Sık sık tekbir getiren topluluk,  “Hamas’a Selam Direnişe Devam”, “Kahrolsun İsrail” şeklinde sloganlar attı.

Gazze’de şehid olanlar için gıyabi cenaze namazının kılınmasının ardından grup adına Sezai İncesu Hoca bir konuşma yaptı. İncesu, “Bu Kur’an’ın lanetlediği, Allah’ın lanetlediği, Resulünün lanetlediği, Meleklerin lanetlediği ve tüm ümmetin lanetlediği bu toplum baştan beri Allah Resulü’nden beri nerede La ilahe illallah diyen bir Müslüman varsa mutlaka ona kast etmiştir.”dedi.

İncesu, şöyle devam etti: “Avrupa Birliği, NATO, ABD ve küfrün tüm tonları israilin yanında olduğunu, sonuna kadar yanlarında olduklarını, sonuna kadar destekleyeceklerini açık seçik bir şekilde ortaya koydular. Sesi soluğu çıkmayan Ortadoğu’daki devlet bozuntularıdır. Ve gün bugündür. Kur’an gerçeği ile kardeşlerimize sahip çıkmak ve hadis düsturundan yola çıkarak, yapabiliyorsak elimizle, yapamıyorsak dilimizle, yapamıyorsak ise kalbimizle kardeşlerimize sahip çıkmak zorundayız” diye konuştu.

Yapılan duanın ardından kalabalık grup tekbirler eşliğinde İsrail bayrağı üzerine benzin dökerek yaktı.

Gazze’de ki Müslümanlara destek verme amacı ile kabalık grup Hastane Caddesi üzerinden yürüyüşe geçti. Kuru Çeşme’de biten yürüyüşün ardından, kalabalık sesiz bir şekilde dağıldı. (Osman Öksüz-İLKHA)


 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir