• DOLAR 34.296
  • EURO 37.511
  • ALTIN 2908.329
  • ...
Suriyeli, Romen, Türk, Kürt ve Arap kaynaşma iftarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Ramazan ayı münasebetiyle Yağ Cami İmam hatibi İsa Pazar’ın organizasyonuyla farklı etnik kökenlere sahip kişilerin katıldığı bir iftar yemeği düzenlendi.

Program, iftardan önce İsa Pazar’ın okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ezan-ı Muhammedînin okunmasıyla iftarlarını açan topluluğa kısa bir dua ve konuşma yapan Yağ Cami İmam Hatibi İsa Pazar, bu rahmet, mağfiret, günahlardan kurtuluş ayında, Allah’ın rahmeti bereketi, selamı, mağfireti hepinizin, hepimizin üzerine olsun. Hepiniz burada Allah‘ın evinde dili, rengi, etnik kökeni farklı insanlar olabilirsiniz. Bu farklılıklar bizim için bir tefrika değil, bilakis bizim bir zenginliğimizdir.” dedi.

“Bizleri bir araya toplayan bizleri kardeş yapan bir dinimiz var.”  diyen Pazar, “Ezanımız, vatanımız bir. Burada Romen, Suriyeli, Türk, Kürt, Arap olup davetimize katılan kardeşlerimiz var. Burada biz, hep bir arada, beraber ve bir olduğumuzu, birbirimizle kardeş olduğumuzu, omuz omuza olduğumuzu, aynı havayı teneffüs etiğimizi anlamak ve sizleri kaynaştırmak için bir araya getirdik.” ifadelerini kullandı.

Hiç kimse kimsesiz kalmasın diyerek kardeşliğimizi pekiştirmeye, bütünleştirmeye çalıştıklarını belirten Pazar, “Allah birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi bozmasın. Rabbim her türlü fitnenin, fesadın, hasedin, şerrinden bizim, memleketimizin, gönül coğrafyamızın, dünyadaki tüm Müslümanların üzerinden uzak eylesin’’ dedi.

Program, Yağ Cami İmam Hatibi İsa Pazar’ın Romen asıllı cami cemaatinden oluşturduğu tasavvuf grubunun canlı olarak söylediği ilahi ve kasidelerle son buldu. (Yunus Emre - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir