• DOLAR 34.268
  • EURO 37.479
  • ALTIN 2904.038
  • ...
İsrail`i Lanetleyen Urfa`dan Diyarbakır`a Destek Mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Günlerdir Gazze’ye saldıran terör devleti İsrail’in dün gece kara harekatı başlatmasına tepkiler çığ gibi. Peygamberler şehri Şanlıurfa’da İsrail saldırılarını protesto etmek için birleşen tüm STK’lar hep beraber İsrail ve Amerika aleyhine protesto eylemi gerçekleştirdi.

Cuma namazı çıkışında bir araya gelen STK’lar Mevlidi Halil(Dergah Cami) önünde Filistin’de şehit düşen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı, dualar okundu.

Diyarbakır`a destek mesajları

Namazın ardından kalabalık grup ellerinde ‘ABD, oğlum bak git’,’Tutmadığın orucun iftarı olmaz’, ‘Şeytanın sofrasını dağıtan ellere sağlık’ dövizlerini taşıyarak, ‘Müslüman kanıyla iftar yapılmaz’ sloganları atarak Amerika Adana Başkonsolosluğunun Diyarbakır’daki iftar çadırına da gönderme yaptı.

Balıklıgöl’ de başlayan protesto yürüyüşü Rabia meydanında son buldu. Rabia meydanında toplanan öfkeli grup basın açıklaması yaptı. basın açıklamasını İHH Şanlıurfa Şubesinden Ali Acar okudu.

Kutlu direnişi saygı ve ümitle selamlıyoruz

israil işgali rejiminin Gazze’ye askeri operasyona başlamasının zaten büyük bir dramın yaşandığı Gazze’yi Ramazan ayı içerisinde daha zor şartlara sevk ettiğini ifade eden Acar,”Operasyonların ilk günlerinde askeri alanları vuran İsrail işgal güçleri son bir kaç gündür sivil hedefleri, evleri ve camileri de vurmaya başladı. Hızını alamayan Siyonistler dün gece karadan da ölüm kusmaya başladı. Ancak kıt imkânlara rağmen direnişçi kardeşlerimizden gerekli cevabı aldılar/alıyorlar. Kutlu direnişi saygı ve ümitle selamlıyoruz. Dünya Müslümanlarını kardeşlerimize gerekli tüm desteği vermeye davet ediyoruz.” dedi.

Diyarbakır’daki iftar çadırını ve Hopa’yı iyi okumak gerekir

Birkaç gün önce Amerika Adana başkonsolosluğunun Diyarbakır’daki iftar çadırı girişimine değinen Acar, “Diyarbakır’daki meseleye de baktığımız da, iftar çadırı meselesi olmadığı anlaşılmaktadır. Saldırıyı iftar çadırına yapılmış gibi gösterme gayretinde olanlara, Hopa’ya bakın diyoruz. Hopa da saldırıya uğrayan “İftar TIR’ımıdır? Yoksa arkasındaki anlayış ve inanç mıdır? Esas mesele zalimden ya da mazlumdan yana olma meselesidir.” diye konuştu.

Adana Konsolosuna sormazlar mı, neden Diyarbakır? Adana’da oruç tutmuyor mu?

Büyük provokasyonlar peşinde olan büyük şeytan ABD’nin, Diyarbakır Şeyh Said Meydanında ortaya çıktığını belirten Acar, “ Yeter ki birileri, kendisiyle birlikte hareket etsin, fitneye zemin temin etsin. Evet, Büyük Şeytan bir kez daha mübarek günlerde zincirlerinden kopmuştur. İpten kazıktan kopanlarla birlikte, Kuran’ın ifadesi ile sağdan yanaşmaya çalışmıştır. Sözde Müslümanlara iftar vermek gibi masum bir maske altında uyuyan fitneyi uyandırmaya gayret göstermiştir. Adana Konsolosuna sormazlar mı, neden Diyarbakır? Adana’da oruç tutmuyor mu? İftar edilmiyor mu?  Diyarbakır’ın da seçilmesi, kesinlikle bir planın sonucudur. Bu manzara bize bir olma gerekliliğini zorunlu kılmaktır.” şeklinde konuştu.

Hükümete ve dünyaya çağrı

Acar,  konuşmasına şöyle devam etti: “Tüm bu yaşanan vahşet karşısında başta Türkiye olmak üzere, İslam dünyasını harekete geçmeye çağırıyor ve saldırıların durdurulması konusunda uluslar arası bir baskı oluşturulmalı. Türkiye, BM ile ilişkisini gözden geçirmeli. Hükümet, Büyükelçi kılıklı, Büyük şeytanın faaliyetlerini yasal görevleri ile sınırlandırılmalı.” dedi.

İNHAP,  basın açıklamasını iptal edip protestoya destek verdi

Ayrıca; Amerika’nın Diyarbakır’da Şeyh Sait Meydanı’nda HDP’nin öncülüğünde kurduğu iftar çadırına tepki göstermek için Cuma namazı çıkışı Balıklıgöl’de basın açıklaması yapmak isteyen İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu ’nun (İNHAP) basın açıklamasını iptal ederek Filistin için yapılan yürüyüşe destek verdiği belirtildi. (Osman Gülebak- Sedat Kuşulay-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir