• DOLAR 34.196
  • EURO 37.538
  • ALTIN 2891.131
  • ...
Bitlis Halkı Filistin İçin Sokağa Döküldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Doğu Anadolu Gençlik Kulüpleri Federasyonun organize ettiği ve başta Hür Dava Partisi Bitlis il teşkilatı olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşunun desteklediği basın açıklaması, Cuma namazı sonrası merkez Ulu Cami önünde yapıldı.

“israil’in zulmü kabul edilemez”
Ulu Cami önünde toplanan yüzlerce vatandaş, Filistin’in lehine israil’in aleyhine pankart açarak slogan attı. Sürekli tekbirlerin getirildiği alanda israil’e öfke yağdı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlanan basın açıklamasını grup adına Doğu Anadolu Gençlik Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ensar Kaya okudu.

“Asıl terör masum çocukları katleden israil’dir”
Kaya açıklamasında, kaçırılan israilli 3 illegal yerleşimci gencin faili meçhul bir cinayete kurban gitmesinin ardından israil işgal rejiminin, bunun sorumluluğunu alelacele Filistinli Hamas’a atarak Filistin halkının üzerine bomba yağdırmaya başladığını söyledi. Kaya, hiçbir Filistinli grubun bu saldırıyı üstlenmediği halde, israil işgal rejiminin olayları saptırarak bildik katliam politikasına başladığını ifade etti.

“Kan ağlayan Gazze Müslüman kardeşlerinin yardımını bekliyor”
Siyonist israil’in Gazze’yi havadan, karadan ve denizden yoğun bir şekilde bombaladığını dile getiren Kaya,  “Gazze hali hazırda uzun zamandır dünyanın en büyük açık hava hapishanesi konumunda. Son zamanlarda ise Mısır’da meydana gelen askeri darbenin ardından Gazze’nin dünyaya açılan kapısı olan tünellerinin büyük bir kısmı kapatıldı. Gazze iyice bir çıkmazın içerisine girdi. Bunun üstüne bir de İsrail işgal rejiminin Gazze’ye yönelik askeri operasyona başlaması zaten büyük bir dramın yaşandığı Gazze’yi Ramazan ayı içerisinde daha da zor şartlara sevk etti.” diye konuştu.

Kaya, kendisine hiçbir yaptırım uygulanamayan, dünyanın şımarık çocuğu israil’in dünyanın bu sessizliğinden de güç alarak mübarek Ramazan ayı içerisinde bir yanda Gazze halkına bombalar yağdırdığını öbür yandan da Kudüs’teki imha operasyonlarına devam ettiğini kaydetti.

“Artık Filistin için söylemden çok eylem lazım”
Artık Filistin için söylemlerden çok eylem yapılması gerektiğini vurgulayan Kaya, “Bu saldırıların artık hukuksal boyutunu konuşmanın komik ve yersiz olduğunu düşünüyor; dini, dili, ırkı ne olursa olsun her insanın bu katliamların karşısında sessiz kalmaması gerektiğini ve sessiz kalanların da bu durumundan utanıp insanlığını gözden geçirmesi gerektiğini düşünüyoruz. Uluslararası camiada söz sahibi devlet ve kuruluşların da bu hususta tek bir kelime edemeyecek kadar güce kul olmasından, zalim devletin Ortadoğu coğrafyasındaki Kudüs işgali ve Filistin`e olan saldırılarından dolayı tekrardan haykırıyoruz!”ifadelerini kullandı.

“Çözüm birlik, çare tevhittir”
“Müslümanlar birleşin. Çözüm birlik, çare tevhittir.”diyen Kaya, “Tüm bu yaşanan vahşet karşısında başta Türkiye olmak üzere, İslam dünyasını harekete geçmeye çağırıyor ve saldırıların durdurulması konusunda uluslararası bir baskı oluşturulmasını talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Basın açıklaması, Bitlis İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba’nın yaptığı duayla sona erdi. Basın açıklamasına katılan halkın israil’e karşı çok öfkeli olduğu görüldü. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir