• DOLAR 34.216
  • EURO 37.539
  • ALTIN 2878.215
  • ...
Mardin`de Gazze için yardım toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – israil’in Gazze’ye yönelik saldırıları sürüyor. Saldırılar sonucu katledilen Filistinlilerin sayısı giderek artıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı ile Diyanet Vakfı, Türkiye genelinde Filistin halkına yardım amacıyla yardım kampanyası başlattı.

Yardım kampanyası çerçevesinde Mardin’deki tüm camilerde Cuma Namazı sonrası yardımlar toplandı ve katledilenler mazlumlar için dua edildi.

Namaz öncesi açıklamalarda bulunan Fuat Yağcı Camii İmam Hatibi Hasan Yenigün, geçen yıl yine yardım kampanyasının düzenlendiğini hatırlatarak, toplanan yardımların sağlık, gıda, temizlik ve giyim olarak Gazze’ye gönderildiğini ifade etti.

Yenigün sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün bu acı tablo karşısında yeniden ülke genelinde yardım toplama zarureti hâsıl olmuştur. Cuma namazının ardından Gazzeli kardeşlerimiz için sizlerden yardım talep edeceğiz, lütfen yardımlarınızı esirgemeyin. Fitre ve zekâtlarınızı da verebilirsiniz. Bu mübarek günde ve bu mübarek mekânda ellerimizi Rabbimize açıp diyoruz ki; Gazze’deki kardeşlerimize yardım eyle. Bebek katili İsrail’i ve ordusunu da Kahhar olan sıfatınla kahr-u perişan eyle Allah’ın.”  

Okunan dua ve kılınan namazın ardından görevlilerce yardım toplandı. Halkın kampanyaya büyük destek verdiği görüldü.

(M. Salih Keskin – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir