• DOLAR 34.219
  • EURO 37.511
  • ALTIN 2888.869
  • ...
İHYA DER`e bombalı saldırıya Valilik açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Açıklamada,  ilk olarak; 15.07.2014 günü Dağkapı Şeyh Sait Meydanında meydana gelen ABD iftarına değinilerek, çıkan arbede sonrası yapılan basın açıklamasına müteakip basın açıklamasına katılan şahısların iftar çadırını bastığı ve bu kargaşa ortamında 5 kişinin çeşitli yerlerinden yaralandığı ifade edildi.

ABD iftarının iptaline sebep olan bu olaylar sonrası sürekli olarak ortamı geren açıklamalarıyla toplumu karşı karşıya getiren HDP`li yetkililerin açıklamaları HDP / PKK `li grupların İslami hassasiyetli STK`lara saldırmalarına sebep olmuştu.

"5 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır"

Dün akşam iftar vaktinde Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde bulunan İHYA DER`e atılan ses bombaları atan bir grup ile İHYA DER üye ve gönüllüleri arasında çıkan gerginliğe de değinen Valilik açıklaması; olayı karşıt grupların karşı karşıya gelmesi olarak değerlendirerek, " karşıt grupların toplanarak olay çıkarmaya yönelik tavırlar sergilemeleri ve yapılan uyarılara rağmen dağılmamaları üzerine orantılı olarak yapılan müdahale neticesinde 5 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır." denildi.

Ancak alınan bilgilere göre dün akşam yaşanan olaylarda toplamda 7 kişi göz altına alındı.

Ayrıca olay yerine geldiği belirtilen bir aracı durdurmak isteyen polisin yapılan araç aramasında

1 adet 9 mm çapında Baretta marka silah, 1  adet pala tabir edilen kesici alet ve 2  adet sopanın ele geçirildiği belirtildi.

Dün akşam İHYA-DER`e yapılan bombalı saldırı sonrası yaşanan olaylarda aynı bölgede bulunan Şehitlik Eşit Özgür Yurttaş Derneğine yönelik saldırı yapıldığı belirtilen açıklamada, olaya polis tarafından anında müdahale edildiği ifade edildi.

Yaşanan olaylarda 4 kişini yaralandığı 2 araçta ise maddi hasar meydana geldiği belirtilen açıklamada, polis tarafından gerekli tahkikatın yapıldığı da ifade edildi.

Havai fişek, taş ve silah ile saldırıldı

Dün akşam hareketli saatler yaşayan Diyarbakır`da HDP`nin yaptığı yürüyüş eylemine de açıklık getirilen açıklamada, DÖKH organizesinde YPG ile İŞİD arasında yaşanan çatışmaları protesto etmek amacıyla toplanan kalabalığın Bağlar ilçesi Koşu yolu parkından Anıtparka kadar yürüyüş yaptığı belirtilerek,  yürüyüş esnasında ve Sur İlçesi Melikahmet Caddesi Lalebey 4 sokak kesişiminde bulunan ara sokakta grubun polislere havai fişek, taş ve silah ile saldırdığı belirtildi.

Olaylara yapılan müdahalede 2 kişinin yakalanarak gözaltına alındığı ifade edildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir