• DOLAR 32.491
  • EURO 34.704
  • ALTIN 2407.087
  • ...
Size Dua Ediyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamd ve şükür âlemlerin Rabbi, eşi ve benzeri bulunmayan bizlere sonsuz karşılıksız nimet bahşeden, her şeye kadir yüceler yücesi Allah’u Tebarek Teâla Azze ve Celle’ye mahsustur.

Salat ve selam yaratılmışların en hayırlısı, âlemlere rahmet olarak gönderilen Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa(sav)’nın, alinin ve ashabının üzerine olsun.

Aziz ve muhterem; Allah’ı, Kur’an’ı ve Resulullah’ı(sav) her şeylerinden çok seven, İslami hizmet âşıklısı hocalarım ve abilerim. Tüm İslami çalışmalarınızdan ve çıkardığınız bir birinden güzel faydalı dergilerden dolayı sizleri tebrik ediyorum. Yüce Rabbim yardımcınız olsun ve sizleri bu hayırlı çalışmalarda muvaffak eylesin. Hangisini ele alırsam alayım her biri birbirinden güzel ve faydalı. Kelhaamed de bunlardan biri. Ana dilimiz Kürtçe olduğu halde evimizde ailemiz ve çocuklarımızla pek Kürtçe konuşmadığımızdan dolayı konuşmada zorlanmaya başlamıştım. Bir büyüğümüz (amca, dayı, hala, teyze) bizimle Kürtçe konuştuğu zaman kendimi tam ifade edemiyordum. Bu hem beni çok üzüyordu hem de mahcup ediyordu. Şimdi elime Kelhaamed dergisi geçti. Hem Arapça hattıyla Kürtçe makaleleri okudum. Hem de latin harfleriyle yazılan Kürtçe makaleleri okudum. Çok güzel faydalı bir çalışma olmuş. Bu alanda, bu bir ihtiyaçtı. Bunu da biiznillah doldurduğuna bu boşluğu kapattığına inanıyorum. Artık ben ve yanımdaki bazı arkadaşlarımın Kürtçe konusunda kendimize öz güvenimiz var. İstediğimiz büyüğümüzle hem görüşlerde hem de telefonla rahat rahat kendimizi ifade ediyoruz. Zaman zaman kendi aramızda konuşuyoruz. Bilenler için bunlar basit olabilir. Ama bilmeyenler için, çok önemlidir. Bilmeyenlere de buradan tavsiye ederim. Bir de bilmeyenler için sayfa sonuna kısa bilinmeyen Kürtçe kelimeler için lügat eklense iyi olur kanısındayız. Bir de bizim burada Rehber TV yok. Doğruhaber gazetesi de bize çok geç geliyor. Bazen iki haftayı da geçtiği oluyor. Biz de Rehber TV olmadığı için diğer kanalları izlemek istemediğimizden odamıza televizyon almadık. Haberi radyodan takip ediyoruz. Belki imkânlar kısıtlıdır. Ancak Müslümanların çalışmalarını, etkinliklerini, güzellikleri, gelişmeleri, doğru haberleri, doğru frekansları takip etmek için ulusal yayın yapan bir radyoya ve günlük çıkan bir gazeteye ihtiyaç vardır kanısındayız ve beklentisindeyiz. Bizler maddi anlamda sizlere katkıda bulunamıyoruz. Allah Resulü(sav) Sahabeye Tebuk Seferi’nde şöyle buyurmakta: ‘’Sizin aştığınız her vadide ve kazandığınız her şehirde sizinle ortak Medine’de kardeşleriniz var. Sahabe, ‘Nasıl ya Resulullah?’ deyince, Allah resulü(sav) da şöyle buyuruyor: Onlar da sizinle beraber olmak istiyordu, kendilerini hastalık ve bazı mazeretleri alıkoydu.’’ İşte bizler de sizlerle birlikte olup İslam’a hizmet etmek istiyoruz. Ancak şu an mazeretimiz, zindan duvarlarının önümüzü kesmiş olmasıdır. İnşallah bizler de her an sizlere ve başta Mısır ve Filistin olmak üzere tüm Müslümanlara dua ediyoruz. İslam düşmanlarını Allah-u Teâlâ(c.c)’ın azap kamçısıyla kendilerini ve arkadaşlarını Firavun ve Karunlar gibi yerin dibine batırmasını Mevla’mızdan istiyoruz. Rabbim kendi rızası için çaba sarf eden tüm Müslümanları zafere erdirip kendilerini kavuştursun. Âmin. Allah’a emanet olunuz…

T Tipi Kapalı Cezaevi Osmaniye M. Veysel Demir
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir