• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
Bakan Şimşek: "İsrail'in yaptığı zulüm ortada"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Kozluk (Hazo) ilçesinde fakir aileleri gezen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ardından İlçe Kaymakamlığı tarafından Çok Programlı Lisesi bahçesinde vatandaşlara verilen iftar programında önemli açıklamalarda bulundu. Terör devleti İsrail’e de değinen Şimşek, “İsrail’in yaptığı zulüm ortada.” dedi.  

Kozluk’ta fakir aileleri gezip sorunlarıyla yakından ilgilenen Bakan Şimşek, Batman Valisi Azmi Çelik, Kozluk Kaymakamı Orhan Aktürk ve beraberlerindeki resmi heyet ardından yoğun katılımın olduğu bir iftar programında iftarlarını açtılar.
İftar programında sırasıyla Kozluk Belediye Başkanı M. Veysi Işık, Kaymakam Aktürk, Vali Çelik ve Bakan Şimşek birer konuşma yaptılar.

Kozluk Çok Programlı Lisesi’nde verilen iftar yemeğinde konuşan Şimşek, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ortadoğu ve İslam coğrafyalarındaki Müslümanların durumuna değinen Şimşek, “Bu Ramazan ayında bile bölgemizde, Ortadoğu’da, İslam coğrafyalarında her gün ekranlarımıza yansıyan ve maalesef içinde bulunduğumuz durumu göstermesi açısından hiç de arzulamadığımız, hoş olmayan, zulmün bol olduğu bir dönemden geçiyoruz.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının devamında çözüm sürecine de değinen Şimşek, “Ülkemizde, Güneydoğu’da bir huzur ortamı var. Bir kardeşlik, birlik, beraberlik, bir barış ortamı var. Bunun içinde Allah’a şükürler olsun. Uzun bir süredir ne dağlarda, ne ovalarda, ne de şehirlerde analar ağlamıyor, gençlerimiz hayatını kaybetmiyor. Bu çok güzel bir şey.” ifadelerini kullandı.

“İsrail’in yaptığı zulüm ortada”
İsrail’in yaptığı zulümlere de değinen Bakan Şimşek, İsrail’in yaptığı zulmün ortada olduğunu ve herkesin de aslında İslam coğrafyasında bu Ramazan vesilesiyle içinde bulunduğu durumu çok daha iyi bir şekilde düşünmesi ve kardeşliği, birliği, beraberliği çok daha pekiştirmek gerektiğini söyledi.

İftar programından sonra Şimşek, fakir aileleri ziyaret sırasında çocuklara çeşitli hediyeler verdi. Daha sonra Şimşek ve beraberindeki heyet, ilçeden ayrıldılar. (M. Said Aksoy - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir