• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
BDP'li Belediyenin işten çıkardığı işçiler çadır açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Batman’ın  Beşiri İlçesinde  BDP’li  Belediyenin kendilerine dayattığı taşeronluğa karşı gelmek amacıyla işten çıkardığı 25 işçi, Belediyenin yanında çadır kurarak eylem başlattı.

 “Amacımız BDP’li belediyenin dayattığı taşeronluğa karşı çıkmaktır”

İşçiler adına yaptıkları eylem ile ilgili konuşma yapan Yusuf Irmak, "Beşiri Belediye Başkanı Mustafa Öztürk, 25 arkadaşımızla birlikte 3 senedir çalışmakta olduğumuz Beşiri Belediyesinden, hukuksuz bir şekilde bizi çıkarıp BDP'nin sömürü, kölelik diye nitelendirdiği taşeronluk sistemine bizleri itmeye çalışmıştır.Bizim taşeronluğa karşı oluşumuz, sadece sözde değil, eylemlerimizdedir. Bütün amacımız işimize dönmek, gasp edilmiş haklarımızı geri almak ve taşeronluğa karşı çıkmaktır. Hakkımızı geri alana kadar da eylemlerimiz hukuk çerçevesinde devam edecektir." dedi.

Bu arada çadır dışına asılan dövizlerde "Düne kadar taşeronluk köleliktir diyenler bugün taşeronluğa gitmek istemeyen işçileri, işten çıkardılar. Biz kölelik istemiyoruz, Yaşasın işçi direnişi, taşeronlaşma  kabul edilemez " şeklinde kendilerini ifade edip tepkilerini dile getirdiler.   (Kenan Önder-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir