• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
İzmir Umut Kapısı Derneği kısa sürede 650 aileye ulaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Kurulduğu günden bu yana İzmir`de fakir, yetim ve muhtaçlara yönelik yaptığı maddi ve manevi yardım çalışmalarıyla adını duyuran ve Türkiye genelinde yardım faaliyetlerini yürüten Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi Umut Kapısı Gıda Bankası Derneği, faaliyetleri hakkında İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) değerlendirmelerde bulundu.

Derneğin Genel Başkanı Haci Şani, yaptıkları tüm  çalışmalarını özveri içerisinde sürdürdüklerini  belirterek, yardım çalışmalarında çıtayı daha da yükseltmek istediklerini söyledi.

Toplumun maddi ve manevi ihtiyaçlarını gidermeye çalışan bir kurumuz”

Toplumun maddi ve manevi ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını vurgulayan Şani,  "Şu anda İzmir Umut Kapısı Derneği`nin Genel Başkanlığı`nı yürütüyorum. Derneğimiz 2012 yılının Kasım ayında kurulduğu günden  bu yana hayır işlerine, toplumun maddi, manevi ihtiyaçlarını gidermeye çalışan bir kurumdur. Toplumun açlarına, yetimlerine, muhtaçlarına yardım elini uzatan, önemli bir görev üstlenen bir kurum olarak, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz toplumun iki ihtiyacı olduğu kanaatindeyiz. Birincisi, maddi ihtiyaçlardır. İkincisi ise manevi ihtiyaçlardır. Derneğimiz bu görüşü esas alarak, toplumun maddi ve manevi bütün ihtiyaçlarını gidermeye, fedakarlık içerisinde bu amaca ulaşmaya çalışmaktadır." dedi.

“Yüzlerce aileye ulaştık”

Kuruldukları günden beri yüzlerce muhtaç aileye yardımda bulunduklarını ifade eden Şani, "Biraz önce de ifade ettiğim gibi derneğimiz, 2012 yılında kuruldu. O tarihten bugüne 650 aileye ulaştık. Onların dertlerini dinledik, çözüm üretmeye çalıştık. Elimizden geldiğince onlara yardım götürmeye gayret ettik." şeklinde konuştu.

“Umut Kapısı, gerçek ihtiyaç sahiplerini bulmayı hedefliyor”

Şani, yardım başvurusunun aşamaları hakkında şu bilgileri verdi, "Öncellikle Umut Kapısı Derneği, gerçek ihtiyaç sahibi olan insanları bulmayı hedefliyor. Bu anlamda da bize başvuruda bulunan insanlardan talep ettiğimiz bazı resmi evraklar var. Bu evraklar çerçevesinde oluşturduğumuz dosyayla, tespit komisyonumuz gerekli olan ziyareti ailenin evinde, çevresinde ve yakın bulunduğu bölgelerde yaparak, aile hakkında bir dosya hazırlar. Bu dosyayı yönetim kurulumuz değerlendirir ve gerekli gördüğü ailelere yardımlarını ulaştırır."

“Çalışmalarımız fedakarlıklarla yürüyor”

Umut Kapısı Derneği`nin fedakarlık üzerine kurulduğunu vurgulayan Şani; " Bütün işlerimiz, yaptığımız bütün faaliyetler gönüllü kardeşlerimizin fedakarane çalışmalarıyla gerçekleşmektedir. Bu kardeşlerimiz yeri geldiğinde gecesini gündüzüne katarak toplumun maddi ve manevi ihtiyaçlarını gidermek için uğraşıyorlar. Çoğu zaman kendi ailelerinden fedakarlık yapıyorlar. Çoğu zaman kendi vakitlerinden fedakarlık yapıyorlar. Umut Kapısı`nın çalışmalarının bu fedakarlıklarla devam edeceğine inanıyoruz." dedi.

“Yardımlarımızıdaha da artıracağız”

Yaptıkları yardımları yeterli görmediklerinin altını çizen Şani, konuşmasını şöyle sürdürdü; "İleride daha büyük hizmetler, daha büyük yardımlar yapılacağı kanaatindeyiz. Umut Kapısı toplumda zengin ile fakir arasında bir köprüdür. Dolayısıyla bu köprüyle muhtaç ailelere yardımları ulaştırma gayretindeyiz. Yani toplumun ihtiyacı olan her şeyi Umut Kapısı ulaştırmaya çabalıyor. Bu kapsamda işin doğrusu, toplumdan yeterli destek görmüyoruz. Toplumun yardımlaşma konusunda bilinçlendirilmesi gerektiği kanaatindeyiz. Yapılan sağlıklı çalışmalarla da, bu bilinçlendirmenin de toplumda oluşacağı  kanaatindeyiz."

“Toplumun ihtiyaçları giderek artıyor”

Bugün itibariyle geldikleri noktayı yeterli görmediklerini söyleyen Şani; "Umut Kapısı`nın hedefleri büyüktür. Bu anlamda özellikle bulunduğumuz bölgedeki aç, muhtaç insanlara yardım etmeyi, sonra da halkayı genişleterek, belki de ülkemizdeki yardım faaliyetlerini artırarak bütün muhtaçlara yardım ulaştırmayı hedefliyoruz. İnşallah süreç içerisinde bu hedeflerimize de ulaşacağımız kanaatindeyim. Toplumun ihtiyaçları giderek artmaktadır. Bugün temel ihtiyaçların dışında da birçok ihtiyaç doğmuştur. Ve bu, toplum içerisinde gittikçe yaygınlaşmaktadır. Umut Kapısı gibi kurumlarla bu ihtiyaçlar giderilmeye çalışılacaktır." şeklinde konuştu.

“Gelin hep beraber el ele verelim”

Hayırsever vatandaşlara da seslenen Şani, "Biz kurulduğumuz günden beri hayırseverlere çağrı yapıyoruz. Biz, ‘Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir’ diyen bir Peygamberin ümmetiyiz. Dolayısıyla çevremizdeki bütün muhtaçlara, yetimlere elimizi uzatmalıyız. Açları doyurmak zorundayız. Bu bizim için bir zorunluluktur. Bundan dolayı toplum içerisinde imkan sahibi olan kardeşlerimize şu çağrıda bulunuyoruz; gelin hep beraber el ele verelim, Umut Kapısıyla muhtaçlara, yetimlere umut olalım. Biz inanıyoruz ki, sizler de muhtaçlar için bir umut olabilirsiniz." şeklinde konuştu.

Bir ailenin yürek burkan dramı

Umut Kapısı Genel Sekreteri İbrahim Kaya ise, yardım dağıtırken karşılaştığı bir ailenin yürek burkan dramını şöyle anlattı: “Birçok ailenin durumunu tespit etmek için gidiyoruz. Geçen günlerde yine bir muhtaç ailenin evine tespit için gittik. Ailenin durumu dramatikti. Evde ne halı vardı, beyaz eşya namına da hiçbir şey yoktu. Mutfak yok, lavabosu yoktu. Evine gittiğimiz bu ailenin durumu çok vahimdi. Evin sahibi gözünden sakattı. Çocuğu öksüzdü. Yaşadıkları evin dışarıya bakan bir penceresi dahi yoktu. Diyebilirim ki, mağara şeklinde bir evde oturuyorlardı. Bu durum beni çok etkilemişti. Bu tür insanlara yardım götürdüğümüzde, bu insanların yüzlerindeki sevinci görebiliyoruz. Çünkü yalnız olmadıklarını anlıyorlar. Bu da onları sevince boğuyor. Bununla biz de seviniyoruz. Bu sevinçler bizi daha fedakarane çalışmaya sevk ediyor.”  (İlyas Yıldız - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir