• DOLAR 34.289
  • EURO 37.547
  • ALTIN 2919.468
  • ...
İnancımızın gereği Suriyelilere sahip çıkacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa’dan Suriye’ye sınır ötesi yardımlar gönderilmeye devam ediyor. Şanlıurfa Valiliğinin katkılarıyla İnsani Yardım Platformu tarafından Suriye’ye dualarla beş TIR yardım gönderildi. Yardım TIR’larının gönderilme törenine katılan Şanlıurfa Valisi İzettin Küçük, Suriyelilerle ilgili son günlerde yaşanan olayları değerlendirdi.

Suriye’de meydana gelen yangına bigane kalamayacaklarını belirten Vali Küçük, son günlerde Suriyelilere karşı geliştirilen tutumu eleştirerek bunun bir provokasyon olduğunu söyledi.

Vali Küçük, “Bizim onurlu tarihimizin, inancımızın gereği bu insanlara sahip çıkacağız. Elbette zorlanıyoruz ama ik günden olduğu gibi bu insanlara sahip çıkacağız. Ama son günlerde provokasyonlar oluyor. Bazı yerlerde bizim inancımıza, değerlerimize, şanlı tarihimize yakışmayan bir tutumdur. Düşen insana yardım etmemiz gerekiyor.”diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in kamp dışında yaşayan Suriyelileri kampa alması gibi bir durumu Şanlıurfa için de söz konusu mu sorusuna yanıtlayan Vali Küçük, her ilin kendine has özel durumunun olduğunu Şanlıurfa’da akrabalık bağlarının çok güçlü olduğunu bundan dolayı da böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirtti.

Suriye’nin değişik bölgelerine 157. yardım TIR’ını gönderdiklerini söyleyen İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, yaptıkları bu yardımların kardeşliğin bir gereği olduğunu söyledi.

Beş TIR’da oluşan yardım konvoyu İl müftüsü İhsan Açık’ın okuduğu dua ile Suriye’ye gönderildi. (Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir