• DOLAR 34.297
  • EURO 37.554
  • ALTIN 2930.67
  • ...
Diyarbakır`da Yeni İhya-Der`e Ses Bombası Atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Alınan bilgilere göre Diyarbakır Şehitlik semtinde bulunan ve İslami faaliyetleri ile tanınan Yeni İhya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yeni İhya-Der) binasına iftar vaktinde 3 adet ses bombası ile Molotof kokteyli atıldı.

Saldırıda can kaybı yaşanmazken dernek binasında maddi hasar oluştu.

Saldırı sonrası olay yerine gelen polisler tarafından incelemeler yapıldı.

Ardından Yeni İhya-Der Genel Başkan Yardımcısı Ender Almaz dernek önünde bir basın açıklaması yaparak saldırıların kendilerini hayırlı yoldan alıkoyamayacağını söyledi.

Yapılan saldırının amacına dikkat çeken Almaz, “Malumunuz iki gün önce ABD Adana Başkonsolosluğu Dağkapı Meydanında, Filistin’de Müslüman kardeşlerimiz kadın, çoluk çocuk demeden Siyonist Yahudiler tarafından şehit edilirken ve ABD bu katliama destekçi olduğu sırada oradaki Müslüman kanlarıyla kendilerini tatlı göstermek adına buradaki Kürt halkımıza iftar yemeği vermek istemişti. Diyarbakır’da ki 72 STK, Diyarbakır halkı ile beraber bunu protesto edip bu etkinliğe engel olmuştu. ABD ve İsrail’in yerli işbirlikçi hainleri bunu kabullenmeyip bugün görüldüğü üzere halkın iftarda olduğu bir vakitte, gayesi bu halkı ıslah etmek olan derneğimiz Yeni İhya-Der’e üç adet ses bombası ve Molotof atılmıştır.” dedi.

Almaz açıklamasında, “Herkes şunu çok iyi bilsin ki hiç kimse bu tür saldırılarla bir yere varamaz ve bizleri bu hayırlı yoldan alıkoyamaz. Şeyh Said Meydanı’nda dediğimiz gibi kahrolsun Amerika, kahrolsun İsrail ve kahrolsun onların yerli işbirlikçileri.” İfadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından dernek önünde toplanan dernek üye ve gönüllüleri tekbir getirerek ‘Kahrolsun İsrail’, ‘Kahrolsun ABD’ sloganları attı.

Öte yandan dernek önüne gelen bir grup ise dernek gönüllülerine sataşmaya başlayıp gerginlik çıkarmaya çalıştı.

Polisin gaz bombası atmasıyla beraber grup ara sokaklara kaçarak dağıldı. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir