• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
İstanbul`da Binler Gazze İçin Yürüdü...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Memur-Sen Genel Başkanlığı ve Genç Memur-Sen İstanbul İl Başkanlığı organizasyonuyla toplanan bir grup, siyonist israil`in Gazze`ye saldırılarını protesto etti.

Protesto için yaklaşık iki bin kişi, İstiklal Caddesi Tünel çıkışında toplandı. Topluluk, "siyonist israil sanık sandalyesinde", "Kahrolsun İsrail", "Her yer Filistin, hepimiz Filistinliyiz", "siyonist israil ölüm kusuyor, insanlık neden susuyor" pankartları açtı.

Tünel çıkışından yürüyüşe başlayan aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı topluluk, "Katil israil hesap verecek", "israil yıkılsın, Filistin`e özgürlük", "Hamas`a selam, direnişe devam", "Filistin halkı yalnız değildir" ve "Müslüman uyuma kardeşine sahip çık" sloganları atıp, tekbirler getirerek Galatasaray Lisesi`ne kadar yürüdü.

Yürüyüş öncesinde basın mensuplarına açıklama yapan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, israil`i protesto için toplandıklarını, bu protestonun İsrail`e cevap niteliğinde olduğunu söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir