• DOLAR 34.292
  • EURO 37.522
  • ALTIN 2927.227
  • ...
Batman'da 'İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı' yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman İl Koordinasyon Kurulunun 2014 yılı 2. Dönem Toplantısı, Batman Valisi Azmi Çelik başkanlığında Valilik Konferans Salonu'nda saat 14.00'te gerçekleştirildi.

Toplantıya Batman Valisi Azmi Çelik’in yanı sıra İlçe Kaymakamları, Batman'daki kamu kurum müdürleri ve ilgili yetkililer katıldı.

Çelik’in başkanlığında yapılan toplantıda il ve ilçelerdeki sorunlar ile buralara yapılan yatırımlar masaya yatırılarak üzerinde tartışıldı.

Toplantıda kamu kurum müdür ve yetkilileri tarafından hazırlanan, yatırımcı bölge ve il kuruluşlarının 2014 yılı 2. dönem Yatırımcı Kuruluş Dönem Raporu, Yatırım Projeleri İzleme Raporu, Yatırım Projeleri Çalışma ve İş Programı Genel Değerlendirme Raporları, Vali Çelik’e sunuldu.

Toplantıya katılan kurumlar, kendi çalışmaları hakkında detaylı bilgi vererek yapılan ve yapılması planlanan yatırımları geniş kapsamlı olarak anlatarak bilgi verdiler.

Batman Belediyesi çalışmalarını anlatarak, 50 yıllık Batman’ın su ihtiyacını karşılayacak olan Zilek suyunun Batman’a kazandırılması için çalışmalarının olduğunu söyledi.

DSİ 16. Bölge Müdürlüğü ise, Hasankeyf ilçesinde yapılan çalışmalara değinerek, Zeynel Bey Türbesinin bu sene sonunda yeni yerleşim yeri olan Hasankeyf’e taşıyacağını söyledi.

Karayolları Müdür Yardımcısı İhsan Güç, Vali Çelik’in yönelttiği Eski Devlet Hastanesi’ndeki köprülü kavşak yapımında oluşan trafik aksaklığına cevaben, ödeneklerde yavaşlama olduğu için müteahhitlerin iş yapamadıklarını söyledi.

Güç, “Eğer paramız olsa müteahhide verip bu tarihte bitmesini isteriz. Ödeneğe bağlı olduğumuz için üst tablasını Ramazan Bayramı’ndan önce bitireceğiz. İnşallah 15 Eylül’e kadar bitireceğiz.” dedi.

Çelik, sunumların ardından sorunların çözümü noktasında önerilerde bulunarak köprülü kavşak yapımının gecikmesine bağlı olarak ilin en büyük sorunu olan trafik sorununun bir an önce bitirilmesini istedi. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir