• DOLAR 34.265
  • EURO 37.564
  • ALTIN 2896.099
  • ...
`İslam ümmeti birlik içerisinde olmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - israil Gazze’de vahşetin dozunu her geçen gün biraz daha artırıyor. Müslümanlara yönelik ardı arkası kesilmeyen katliamlara her gün bir yenisini ekleyen israil’e tepki ve nefret de çığ gibi büyüyor.

Yaşanan katliamlara ilişkin konuşan Bursa’da ki sivil toplum kuruluşu temsilcileri yaşanan zulümlerin ve dramın yeni olmadığını söylediler.

Filistin’de yaşanan acıları İLKHA’ya değerlendiren Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şube Başkanı Hasan Çepni, “Bu dram bu yüz yılın dramı. Filistin toprakları Müslüman topraklar. Orda israil devleti kurulduğundan beri olan süreç içerisinden devam eden zulümler var. Maalesef İslam dünyasının bu son yüzyılda Osmanlı devletinin dağılmasından sonra ki süreçte gerçekten başı olmayan İslam âlemi var.” dedi.

Tüm dertlerin tek sebebinin birlik ve beraberliğin olmaması olarak yorumlayan Çepni, “Orda bizim kardeşlerimiz var. Kadim medeniyetimizin uzantıları var. Bu zulme maalesef bütün dünya sessiz kalıyor. Diyeceksiniz ki, ‘dünya sessiz kalırken bir buçuk milyarlık İslam alemi ne kadar ses çıkarıyor?’ İşte o da maalesef ortada. Şuanda dünyanın aslında tüm mazlumların tek umudu Türkiye. Tekrar inşallah bu topraklardan çıkacak yeni medeniyet yürüyüşü aslında. İnşallah onların da dertlerine derman olacak.” ifadelerini kullandı.

“Tek çare İslam âleminin birliği”

MÜSİAD olarak kuruldukları günden bugüne İslam ülkeleri ekonomik iş formu IBF toplantılarıyla dertlere çözüm aramaya çalıştıklarını söyleyen Çepni, “Ekonomik anlamda onlara, iyileştirme konusunda neler yapabiliriz? Sürekli bunu tartışıyoruz arkadaşlarla. MÜSİAD’ın oralara sürekli ziyareti var.  Aynı şekilde diğer sivil toplum örgütleriyle hep beraber bu duruma çareler aramaya çalışıyoruz. Ama bunun gerçekten tek çaresi var o da tüm İslam âleminin birlik beraberliği.” şeklinde konuştu.

“Dua ediyoruz”

Konu ile ilgili konuşan Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Başkanı Cemal Balabanoğlu, “Birlik ve beraberliğimizi sağladığımız zaman bu coğrafyada ki yaşayan İslam topluluğunun artık zulümden ve zalimden kurtulacağına inanıyoruz. Bunun için mücadele ediyoruz. Kardeşlerimizin zalimin zulmünden kurtulması için biran önce bu coğrafyanın İslam âleminin huzura ermesi için dua ediyoruz. Rabbim inşallah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.” ifadelerini kullandı.

“Müslümanlar katlediliyor”

israil’in yaptığı katliamların her yıl Ramazan ayında daha da arttığına işaret eden Memur Sen Bursa Temsilcisi Numan Şeker ise, “Ümmet olarak gerçekten ne yazık ki son 5-6 yıldır Ramazan-ı Şerifi Ramazan gibi kutlayamıyoruz. Ramazan’ı ihya edemiyoruz. Dünyanın dört bir yanında mazlumlar zulümle karşı karşıya. Özellikle bu yıl Siyonist terörist İsrail devleti, durup durup Ramazan-ı Şerifte bütün saldırılarını yapıyor. Irak’ta Suriye’de dünyanın birçok mazlum ülkesinde Müslümanlar katlediliyor. Şahadet şerbetini içiyor.” dedi.

“Müslüman kardeşlerimiz iftarlarını Şahadetle yapıyor”

Şeker, “İftar sofrasına oturduğumuzda diğer ülkelerde ki Müslüman kardeşlerimiz iftarlarını şahadetle yapıyor. Bir kaşık çorba bulamıyorlar. Bu insanları bu ümmeti düşünmek zorundayız. Ve dolayısıyla da biz de buruk bir şekilde Ramazan-ı Şerifi geçiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

İslam coğrafyasında yaşananlara da değinen Şeker, “Öldüren Allah-u Ekber diyerek öldürüyor ölen de Allah-u Ekber diyerek canını veriyor. Müslümanların birbirini katletmesi, birbirini öldürmesi çok acı bir olaydır. Doğu Türkistan’a, Irak’a bakıyoruz. Doğu Türkistan’da ki Müslümanlar sadece Müslüman oldukları için derileri diri diri yüzülüyor.” dedi.

“3 İsrailli genci MOSSAD öldürdü”

israil’in 3 genci bahane ederek katliamı başlattığını hatırlatan Şeker, “Biz öyle düşünüyoruz ki onları da MOSSAD’ın kendisi öldürmüştür. Ve onu bahane ederek Gazze’ye saldırıyor.” ifadesini kullandı.

Şeker son olarak, “Ümmet olarak yardımlarımızı yapmak zorundayız. Memur-Sen olarak dünyanın mazlum ülkelerine maddi ve manevi yardımlarımızı yaptık. Temennimiz Müslümanların, ümmetin, bir araya gelmesi ve özellikle idarecilerini sorgulaması.” dedi. (Zeki Aras/Veysi Siyah-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir