• DOLAR 34.194
  • EURO 37.482
  • ALTIN 2886.593
  • ...
Kaybolan üçüncü dağcıya da ulaşıldı (Yenilendi)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Salı günü arkadaşlarıyla birlikte Adilcevaz’dan Süphan Dağı’na tırmandıktan sonra kendisinden haber alınamayan Çek Cumhuriyeti uyruklu Petrova Radmili adlı dağcının bulunduğu belirtildi.

Havadan ve karadan arama ve kurtarma çalışmalarının yürütüldüğü belirtilen açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Bu sabah 04.00 sıralarında S 70 Skorsky helikopterle Bitlis Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halil Şen koordinesinde yürütülen arama çalışmalarına, 6 jandarma özel harekât, 2 jandarma iç güvenlik, 1 olay yeri inceleme ve 3 geçici köy korucusu timi ve  Erzurum AFAD ekibi katılmıştır.

Turistin yaralı olarak Süphan Dağı’nın kuzey kesiminde bulunduğu belirtilen açıklamanın devamında, “Petrova Radmili'nin, sol bacağı kırılmış ve başından ise darbeye almış. Çek'li turist aldığı darbeler sonucu hareket kabiliyetini yitirmiş. Ramdili'nin, bulunduğu alandan kurtarılması için, helikopterden askeri uyku tulumu ve seyyar sedye sarkıtıldı.

Yürütülen çalışma sonucu helikoptere alındı. Bitlis Jandarma Komutanlığı helikopter pistine getirilen Radmili, burada hazır bekletilen 112 Acil Servis ambulansıyla Bitlis Devlet Hastanesine kaldırıldı. Şuuru açık ve konuşabilen Radmili, burada tedavi altına alındı.”

Ayrıca dün yapılan çalışmalar neticesinde kurtarılan dağcılardan Ranata Rihova ve Jaromir Riha ise Bitlis Devlet Hastanesi'ndeki tedavilerinin ardından, ülkelerine gönderilmek üzere taburcu edildiği belirtildi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir