• DOLAR 34.215
  • EURO 37.562
  • ALTIN 2888.43
  • ...
"Bu vahşet bir an önce son bulmalı!"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - İsrail’in Filistin’e yönelik kanlı saldırılarının bir an önce son bulması gerektiğini söyleyen Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez, “Bu vahşete dur demesi gerekenler, suspus olmayı tercih ediyor. BM ise kınama mesajlarıyla durumu kurtarmaya çalışıyor. Oda olarak, zulüm karşısında sessiz kalanları teşhir etmeye, lanetlemeye devam edeceğiz. Fillerin ayağına batan diken olacağız. O çimenleri ezdirmeyeceğiz!” dedi.

“Birilerinin çıkarları uğruna Gazze’de kadınlar, çocuklar can veriyor”

BSMMMO, İsrail’in Filistin’e yönelik kanlı saldırılarını protesto etmek üzere, basın açıklaması düzenlendi. BSMMMO’nun BAOB Yerleşkesi’ndeki hizmet binasında, yönetim kurulu üyeleri ve meslek mensuplarının da katılımıyla gerçekleşen basın açıklamasının metnini, Oda Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez okudu.

Ortadoğu üzerine yıllardır oyunlar oynandığını ifade eden Sönmez, şöyle konuştu: “Tunus’ta başlayan Arap Baharı’nı kendi iğrenç planlarını uygulamak için fırsat görenler, Irak ve Suriye’den sonra yıllardır acılarla ve gözyaşlarıyla yoğrulan Filistin topraklarını da bir kez daha karıştırmaya çalışıyor. Birilerinin çıkarları uğruna Gazze’de yine masum siviller, kadınlar, çocuklar can veriyor. Emperyalizmin füzeleri engelli rehabilitasyon merkezini vurmakta dahi bir sakınca görmüyor.”

Bu vahşet bir an önce son bulmalı!

Tüm İslam âleminin sabır, hoşgörü ve dayanışmanın sembolü olan Ramazan ayının mutluluğunu yaşadığı şu günlerde, İsrail’in Gazze’de başlattığı katliamın bir haftalık bilançosunun korkunç boyutlara ulaştığını söyleyen BSMMMO Başkanı Sönmez, ölüm kusan uçakların binlerce hedefi vurduğunu; içlerinde çocuk ve kadınların da bulunduğu yüzlerce Filistinli’nin ölümüne sebep olduğunu ve binlerce kişinin de yaralandığını kaydetti.

“Sesimiz ne kadar gür çıkarsa sağır kulakları o kadar rahatsız eder”

Evini terk edip kaçanların sayısının 20 bine dayandığını kaydeden Sönmez, “Bu vahşete dur demesi gerekenler ise maalesef aynı kanlı senaryoda kendilerine rol verildiğinden sus pus olmayı tercih ediyor. Birleşmiş Milletler kınama mesajlarıyla durumu kurtarmaya çalışıyor. Daha fazla masum kanı akmadan bu şiddet, bu vahşet bir an önce son bulmalı. Tüm dünya halkları bu zulme karşı sesini yükseltmeli. Sesimiz ne kadar gür çıkarsa sağır kulakları o kadar rahatsız eder, gerçekleri duymak, harekete geçmek zorunda bırakırız” şeklinde konuştu.

“Ortadoğu insanların kardeşçe yaşadığı tüm topraklardan kanlı ellerinizi derhal çekin”

Sönmez, sözlerini şöyle sonlandırdı: “İşte biz bu nedenle gücümüz yettiğince haykırıyoruz: Gazze’den, Irak’tan, Suriye’den, tüm Ortadoğu’dan, halkların kardeşçe yaşadığı tüm topraklardan o kanlı ellerinizi derhal çekin! Bizler Bursa Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası olarak, doğru bildiğimizi söylemekten asla geri durmayacağız. Zulüm karşısında sessiz kalanları teşhir etmeye, lanetlemeye devam edeceğiz. Fillerin ayağına batan diken olacağız. O çimenleri ezdirmeyeceğiz!” (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir