• DOLAR 32.345
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2390.378
  • ...
`18 Temmuz Cuma, Uluslararası Gazze`ye Destek Günü Olsun`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uluslararası Müslüman Alimler Birliği, İslâm âlemine yaptığı çağrıda yarın, 18 Temmuz Cuma`nın uluslararası Gazze`ye destek günü ilan edilmesini ve işgalci saldırganlığa tepki, Filistin halkının haklı ve meşru direnişine destek için çeşitli etkinlikler düzenlenmesi talebinde bulundu. Bunun için halklara, yetkililere, dinî işlerden ve vakıflardan sorumlu bakanlara, komitelere, teşkilatlara, İslâmî cemaatlere ve hareketlere seslenilerek Cuma gününün Gazze`ye destek amaçlı faaliyetlere tahsis edilmesi, bu amaçla başta gösteriler ve yürüyüşler olmak üzere ses getirecek muhtelif etkinlikler düzenlenmesi istendi.

Uluslararası Müslüman Alimler Birliği`nin Genel Sekreteri Prof. Dr. Yusuf el-Karadavi ve yardımcısı Prof. Dr. Ali Karadaği`nin imzasıyla yayınlanan ve basın yayın organlarına gönderilen bildiride Arap ülkelerine yöneltilen çağrıda da bu ülkelerin yönetimlerinin işgal rejimiyle tüm normalleştirme süreçlerini sonlandırmaları istendi. Açıklamada "Filistin davasıyla, Filistin yönetimini yok sayan bir tutumla ilgilenmek mümkün olmadığı gibi Filistin direnişini tamamen yok sayan bir tutumla ilgilenmek de mümkün değildir" denilerek tüm Filistin halkının ve ümmetin çıkarlarını dikkate alan bir tavır sergilenmesi istendi.

Müslüman Alimler Birliği`nin açıklamasında Filistin direnişini, Filistin halkının talep ve ihtiyaçlarına cevap vermeyen şartları kabul etmeye zorlayan bir girişimin onaylanmasının asla mümkün olamayacağı vurgulandı.

Müslüman Alimler Birliği ayrıca petrolün, siyonist saldırganlık karşısında zor durumda bırakılan Gazze halkına ve ümmetin davalarına destek amacıyla bir silah olarak kullanılması da talep edildi. 

Filistin Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir