• DOLAR 34.229
  • EURO 37.544
  • ALTIN 2878.711
  • ...
25 bin infaz koruma memuru alınıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ceza infaz kurumlarının dış güvenliğinin 5 yıl içinde Adalet Bakanlığına geçeceğini belirterek, bu kapsamda 25 bin yeni infaz koruma memuru alınacağını kaydetti.

Sincan Ceza İnfaz Kurumunda açık cezaevi mahkumları ve cezaevi personeliyle iftar yapan Adalet Bakanı Bozdağ,  Ramazanın rahmet ve bereket ayı olduğunu belirterek herkesin Ramazan ayını kutladı.

Burada bir konuşma yapan Bakan Bozdağ, "İşledikleri iddia edilen suçlar her ne olursa olsun, mahkeme kararlarındaki hüküm ne olursa olsun, kesinleşse dahi cezaevinde kim varsa, onlar annelerinin, babalarının, ailelerinin daha da ötesi milletimizin bize emanetidir. Onlar, birilerinin evladıdır, kardeşidir, eşidir, akrabasıdır mutlaka. Bizim bu emanate layık olan şekilde vazifemizi yerine getirmemiz lazım. Mahkumlar topluma döndüklerinde, buradaki iyi muameleyi her daim anmaları lazım.” İfadelerini kullandı.

Ceza infaz kurumlarının dış güvenliğinin Jandarmadan Adalet Bakanlığına devrini öngören düzenlemenin Meclis Genel Kurulunda olduğunu dile getiren Bozdağ, "Ekim'de Meclis açılınca inşallah yasayı çıkaracağız. Yasanın çıkmasından sonra cezaevlerimizin tamamının dışı güvenliği kademeli şekilde Adalet Bakanlığına geçmiş olacak. Bunun için 5 yıllık geçiş süreci öngörüyoruz" dedi.

Dış güvenliğin Adalet Bakanlığına devrinin cezaevlerindeki iki başlılığı ortadan kaldıracağını ifade eden Bakan Bozdağ, “Şimdi infaz koruma memurlarıyla ilgili ayrı, jandarmayla ilgili ayrı usul var. Ortada olay olduğunda çözümü zorlaşıyor. Onun için sorumluları da tekleştiren hesap soranları da tekleştiren bir adımı atmış olacağız. Bu çerçevede yasanın yürürlüğe girmesinden sonra 25 bin civarında yeni infaz koruma memurunu istihdam edeceğiz" diye konuştu. Bozdağ, işe alınacak personelin dış güvenlikte çalışacağını kaydetti. (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir